Je Google account verdwijnt binnenkort op deze oude Android smartphones

Apps Mark Hofman 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

De kans dat je erdoor getroffen wordt is echt heel erg klein, maar vanaf eind volgende maand kun je op bepaalde Android-apparaten niet meer inloggen op je Google Account. Iet dat, volgens het bedrijf zelf, alles te maken heeft met de veiligheid van de gebruiker.

Het gaat overigens om apparaten die draaien op Android 2.3.7. dat in de volksmond ook wel Gingerbread genoemd wordt. Zoals ik dus al zei: de kans dat je erdoor getroffen wordt is klein.

Geen Google Account op oudere Android-apparaten

“Als onderdeel van de voortdurende inspanning om gebruikers veilig te houden, staat Google aanmeldingen op Android-apparaten die draaien op Android 2.3.7. (of lager) vanaf 27 september niet meer toe”, zo is te lezen in de bijbehorende documenten. Daarin wordt ook duidelijk dat gebruikers die proberen in te loggen in Gmail, YouTube of Maps een foutmelding over de gebruikersnaam of het wachtwoord krijgen.

Er zullen zonder twijfel een aantal mensen zijn die getroffen worden door de wijziging. Veel zullen het er alleen niet zijn. Android 2.3.7 Gingerbread verscheen ongeveer tien jaar geleden. De kans dat veel mensen het nog gebruiken is heel klein. Al is er met drie miljoen actieve Android-apparaten in de wereld wel een kans.

Gmail
Gmail (Afbeelding: Stephen Philips / Unsplash)

Heb jij zo’n Android-apparaat in huis en ben je niet van plan om over te stappen, dan kan de beslissing van Google je een zetje in de rug geven. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan je altijd nog gebruikmaken van de diensten via de browser.

De toetjes zijn terug

Waar Google enerzijds beslissingen neemt over Android 2.3.7, is het anderzijds als met Android 13 bezig. Het bedrijf is bezig met de afronding van 12, dat binnenkort verschijnt, en is al bezig met de ontwikkeling van het volgende systeem. Een systeem dat een aardig opvallende naam gekregen heeft van Google.

Android 13 heeft deze opmerkelijke codenaam bij Google

De toetjes zijn weer terug en het volgende systeem heeft weer een smakelijk naam gekregen. Benieuwd welke naam dat is? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel van collega Jeroen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen