Android 13 heeft deze opmerkelijke codenaam bij Google

Apps Jeroen Kraak 27 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Android 12 nog geen eens uit is, is Google nu al bezig met Android 13. Deze heeft een bijzondere naam meegekregen van de medewerkers.

We zitten met z’n allen nog volop in Android 11. Hoewel we al verschillende geruchten horen over versie 12 van het besturingssysteem van Google, komt deze pas vermoedelijk in september beschikbaar voor de verschillende telefoons. Toch kunnen we nu al met een schuin oog naar Android 13 kijken.

Een smakelijke naam

Bij Google zijn ze al bezig met de ontwikkeling van Android 13. Zoals vertrouwt hebben de ontwikkelaars het besturingsprogramma in ontwikkeling een bijzondere naam meegegeven. Eerder stond de OS nog bekend als Android T, maar inmiddels is ontdekt waar die T voor staat. Mishaal Rahman heeft in wat codes geplozen en kwam erachter dat met die letter Tiramisu wordt bedoeld.

De naam Tiramisu klinkt heel bijzonder, maar eigenlijk is het heel normaal voor Google. Tot Android 10 gaf Google haar besturingssysteem altijd een naam van een dessert mee. Ook deed het dat bij latere versies, alleen hield men dat intern. Zo had 11 de naam Red Velvet Cake, ging 12 door het leven als Snow Cone en is 13 nu dus Tiramisu.

Eerst nog Android 12

Goed, we kunnen Android 13 nu weer even op de achtergrond schuiven en ons weer focussen op 12. Zoals gezegd komen er door de beta-versies van 12 steeds meer functies naar buiten. Er komen een aantal interessante functies aan.

Zo heeft Google even gespiekt bij Apple. Zo kun je in de beta-versie van Android 12 ook op de achterkant van je toestel tikken om een app te openen of bijvoorbeeld een screenshot maken. Natuurlijk is er ook weer een vernieuwde interface. Knoppen zijn ronder en er is wat meer kleur aan toegevoegd. Je kunt straks zelf de kleuren uitkiezen die je tof vindt. Google wil dat het systeem zo compleet mogelijk aanvoelt doordat losse onderdelen nog beter samenkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen