Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Google spiekt bij Apple en haalt populaire iPhone-functie naar Android 12

Google heeft de tweede bèta van Android 12 vrijgegeven. Daardoor weten we nu iets meer over aankomende functies van het besturingssysteem voor smartphones en tablets. Uit de bèta blijkt namelijk dat Google aan een functie werkt die iOS-gebruikers waarschijnlijk zeer bekend voor zal komen. Platformhouders houden elkaar doorgaans goed in de gaten.

De iPhone van Apple beschikt over een zogenaamde Back Tap-functie. In goed Nederlands hebben we het dan over Tik op Achterkant. Met de optie kun je een bepaalde functie activeren door op de achterkant van je toestel te tikken. Je kunt de iPhone ook zo instellen dat je een app lanceert op het moment dat je twee of drie keer tapt op de achterkant.

Android 12 krijgt iOS-functie

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je met twee keer tappen een screenshot maakt van je huidige beeld. En met drie keer tappen kun je heel gemakkelijk Siri oproepen, bijvoorbeeld. Maar je hebt helemaal zelf in de hand wanneer er wat gebeurt. Dit is inmiddels een zeer populaire functie op iOS 14.

Google, als platformhouder van Android, is dat niet onopgemerkt gebleven. De tweede bèta van Android 12 voegt namelijk een functie toe die wel erg lijkt op wat Apple bereikt met iOS. Pixel-modellen krijgen namelijk toegang tot een optie waarmee je twee keer op de achterkant van de smartphone kunt tappen.

Twee keer tappen op de achterkant

Wanneer je als eigenaar van een Pixel-smartphone met Android 12 aan boord twee keer op de vingerafdrukscanner tapt, dan kun je een app of functie openen. De optie wordt hier QuickTap genoemd. Je kunt bijvoorbeeld een screenshot maken, de Google Assistent oproepen of media pauzeren of juist afspelen.

FaceTime komt naar Android en PC, wel met een aantal beperkingen

Tot op heden is het zo dat de functionaliteit niet heel goed werkt op oudere Pixel0modellen. Maar de Pixel 5 met Android 12 lijkt hier prima mee om te kunnen gaan. Het duurt echter nog maanden voordat deze Android-versie gereed is voor release; wie weet naar welke smartphone de functie straks nog komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!