Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 10 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

‘OnePlus Nord CE lost grootste probleem van zijn voorganger op’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan pakt de OnePlus Nord CE 5G problemen aan waar gebruikers bij het vorige model tegenaan liepen. Het toestel moet ietwat betere specificaties krijgen, waaronder een veel betere cameramodule. Mogelijk maak je straks dus betere foto’s met het goedkopere toestel van de Chinese fabrikant.

Binnenkort wordt de OnePlus Nord CE 5G officieel gepresenteerd. Tot die tijd moeten we het doen met geruchten en gelekte informatie, zoals die van 91Mobiles. Hoewel OnePlus alle specificaties zo’n beetje lijkt te verbeteren, ziet het er ook naar uit dat de camera toch wel de grootste upgrade gaat krijgen.

Gelekte informatie over OnePlus Nord CE

Over de nieuwe midrange OnePlus wordt beweerd dat die geleverd wordt met een MediaTek Dimensity 1200-chipset. De kans is groter dat dit er eentje van Qualcomm wordt. Ook wordt er gezegd dat er versies komen met 8 tot 12 GB aan werkgeheugen en 128 tot 256 GB aan interne opslagruimte.

OnePlus Nord CE
OnePlus Nord CE op basis van gelekte informatie (Afbeelding: Voice)

Voorop zit naar verluidt een amoled-scherm van 6,43 inch groot, met een fhd+-resolutie. Dat scherm heeft verder een ingebakken vingerafdrukscanner en een 90 Hertz-verversingssnelheid. Achterop zouden dan drie camera’s zitten, die elk over hun eigen functies en aantal megapixels beschikken.

De camera op de nieuwe OnePlus Nord

De hoofdcamera beschikt over vijftig megapixels, terwijl de tweede en derde sensoren respectievelijk over acht en twee beschikken. Voorop zit een enkele selfiecamera van 32 megapixel. Eerder werd de Nord-lijn verscheept met een dubbele selfiecamera en nog een vierde camera achterop.

Die primaire sensor is er eentje van Sony, namelijk de Sony IMX766-sensor die ook in de OnePlus 9 Pro zit. Het aantal camera’s en de hoeveelheid megapixels zegt niet meteen alles over de kwaliteit; we moeten het toestel zelf testen om die conclusie te kunnen trekken. Tot slot heeft de accu een vermogen van 4.500 mAh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

91Mobiles

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!