Het ontwerp van de OnePlus Nord CE lekt uit (en het is niet heel spannend)

Smartphones Mark Hofman 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus Nord CE 5G wordt komende week aangekondigd. Het bedrijf gaat terug naar de basis, vandaar de naam Core Edition, waardoor een ontzettend lage prijs gehanteerd kan worden. Erg fijn natuurlijk, al zul je dat als consument natuurlijk wel gaan merken.

Vandaag lekt het ontwerp van de nieuwe smartphone namelijk uit. Betrouwbare bron Ishan Agarwal brengt het eerste beeld naar buiten en die is, om heel eerlijk te zijn, niet heel spannend.

OnePlus Nord CE 5G lekt uit

De foto die vandaag gelekt is geeft ons een goede indruk van de achterkant van de OnePlus Nord CE. De smartphone verschijnt aanstaande woensdag en is een goedkopere variant van de OnePlus Nord van vorig jaar. Het is natuurlijk erg fijn dat het toestel betaalbaarder wordt, maar daar moet OnePlus natuurlijk wel wat voor laten. Iets dat duidelijk terug te zien is in het ontwerp van het toestel.

Wie rekening had gehouden met een flink herontwerp, of met een uniek toestel in de huidige markt, die komt thuis van een koude kermis. De smartphone ziet er bijna exact hetzelfde uit als zijn voorganger, maar dan wel met een cameralens minder op de achterkant. Daarnaast is er geen spoor te bekennen van antennes, wat doet vermoeden dat de rand aan de zijkant van plastic is gemaakt. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het zorgt vaak wel voor een wat goedkoper gevoel.

Aan de zijkant van de telefoon zien we de volume-knoppen zitten. Wat de andere kant te bieden heeft is niet te zien. De verwachting is dat de powerknop aanwezig zal zijn en normaliter zit ook de alert-slider op die plek. Deze knop zorgt ervoor dat je snel het geluid van de telefoon kunt regelen. Via deze weg schakel je tussen trillen, geluid en stil. We zeggen hierbij normaliter, omdat OnePlus zelf de omlijning van het toestel al op Twitter heeft gedeeld. Waar je de volume- en power-knoppen gewoon ziet zitten, lijkt de alert-slider in deze foto te ontbreken. Mocht deze daadwerkelijk niet op het toestel zitten, dan is de OnePlus Nord CE 5G het derde toestel van het bedrijf dat niet over de feature beschikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen