FaceTime komt naar Android en PC, wel met een aantal beperkingen

Apps Mark Hofman 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het heeft jaren geduurd, maar Apple maakte het gisteren eindelijk werkelijkheid. Tijdens de WWDC21 keynote maakte het bedrijf bekend dat FaceTime eindelijk naar Android en Windows zal komen. Al is dat op papier minder indrukwekkend dan je denkt…

Ondanks het feit dat FaceTime, waarschijnlijk vanaf de lancering van iOS 15, te gebruiken is voor beide besturingssystemen zullen gebruikers wel te maken krijgen met een aantal beperkingen.

FaceTime voor Android en Windows

iOS 15, het nieuwe besturingssysteem voor je iPhone, brengt een hoop nieuwe functionaliteiten met zich mee. Zo wordt onder andere FaceTime, de video-call dienst van Apple, voorzien van een aantal handige toevoegingen. FaceTime Links is daar een uitstekend voorbeeld van, want hierdoor kun je mensen buiten een gesprek toevoegen aan je call. Iets dat niet alleen werkt voor mensen met een Apple-apparaat, maar vanaf komende herfst ook daarbuiten. Wie dus een Android-smartphone heeft of gebruikmaakt van een Windows-computer kan dus gewoon meedoen met het gesprek.

FaceTime Links
Meedoen aan een gesprek (Afbeelding: Apple)

Het zorgt ervoor dat mensen met een iPhone beter in contact kunnen blijven met mensen in hun omgeving zonder een Apple-apparaat. Erg fijn natuurlijk, al hoef je als Android- of Windows-gebruiker niet te verwachten dat je zelf met FaceTime aan de slag kunt gaan. De link is namelijk alleen via web te bereiken. Het is dus niet mogelijk om FaceTime als app op je Android- of Windows-apparaten te zetten. Wil je dat wel, dan moet je gewoon een iPhone of Mac kopen. Zo zijn ze dan ook wel weer…

iPhone 12 Pro Max laat alle concurrentie op dit gebied achter zich

Meer handige functionaliteiten

Apple lijkt de pijlen overigens wel echt gericht te hebben op Zoom. Het bedrijf introduceerde gisteren namelijk een aantal interessante FaceTime functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een Portrait Mode, waarmee je de achtergrond van de video kunt blurren. Maar indrukwekkender is nog wel de Voice Isolation-functie. Hierdoor worden achtergrondgeluiden weggefilterd en wordt je eigen stem beter verstaanbaar gemaakt. Hierdoor ben je ten allen tijden goed te horen, wat heel fijn is voor de mensen aan de andere kant van de lijn.

Ben je benieuwd wat Apple nog meer te melden had over FaceTime, iOS 15 en meer? Check hier dan alle aankondigingen van de WWDC21 keynote!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen