Samsung neemt het op tegen de Apple Watch (en brengt zwaar geschut)

Gadgets Jeroen Kraak 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung komt met twee nieuwe smartwatches. Met de Galaxy Watch 4 en Active 4 opent het de aanval op de Apple Watch.

De Samsung Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch Active 4 komen eraan. Dat is wellicht sneller dan je denkt want de twee horloges hebben gisteren China’s CCC-certificatie gekregen, meldt MyFixGuide. Dat is vergelijkbaar met het Europese CE-keurmerk. Daardoor mag het gadget in het land op de markt verschijnen.

De Samsung Galaxy Watch 4 en Active 4 komen eraan

Tijdens de certificatie zijn twee verschillende Samsung-modellen door het proces gegaan. De SM-R860 en de SM-R870 zijn de 39mm en de 43mm variant van de Galaxy Watch Active 4, terwijl de SM-R880 en de SM-R890 de 41mm en 45mm varianten zijn van de Galaxy Watch 4.

Uit de CCC-certificatie is nog meer informatie te halen. Beide modellen komen met 5W draadloze opladers, maar er zitten geen adapters in de doos. Die moet je dus zelf erbij kopen als je die niet hebt.

Samsung Galaxy Watch gekocht? Deze verbogen features moet je kennen

De specs

Gisteren kwam al naar buiten dat de 41mm Samsung Galaxy Watch 4 een batterij van 247mAh krijgt, wat gelijk is aan die van de Galaxy Watch 3. Daarmee kan het apparaat een aantal dagen mee op een volle accu. Alle modellen hebben daarnaast een Super AMOLED-scherm, IP68-certificatie voor stof en water, een accelerometer, een barometer, een gyroscoop en GPS. Qua gezondheid is er een hartslagmeter, SpO2-meter en een slaaptracker. 

Aan de binnenkant van de Samsung Galaxy Watch 4 en Active 4 zit een 5nm Exynos processor. Daarmee zijn de nieuwe modellen een stuk zuiniger en efficiënter dan hun voorgangers.

De grote vraag is natuurlijk wanneer de twee nieuwe smartwatches van Samsung op de markt komen. Waarschijnlijk is dit ergens in augustus. Het gadget wordt waarschijnlijk tegelijkertijd aangekondigd met de nieuwe telefoons van Samsung zoals de Galaxy S21 FE en de Galaxy Z Fold 3.

Wil je een smartwatch? Dan kun je ook kiezen voor die van OnePlus. Maar of die echt aantrekkelijk is? Dat zie je in onze review hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen