Samsung Galaxy Watch krijgt gewilde Apple Watch-functie

Tech Wesley Akkerman 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De verschillende Samsung Galaxy Watches krijgen binnenkort een update die een aantal opties met betrekking tot toegankelijkheid toevoegen. De slimme horloges krijgen nieuwe opties in het kader van communicatie en tools voor visueel beperkte mensen. Daarnaast stroomlijnt het bedrijf de interface voor gemakkelijke bediening.

Samsung belooft dat de grote update in het derde kwartaal van 2022 verschijnt. Dat is juli, augustus en september, dus binnen nu en twee en een halve maand ben je aan de beurt. Mits je natuurlijk zo’n smartwatch gebruikt. Met deze update keek het bedrijf uit Zuid-Korea in elk geval eens goed naar de Apple Watch.

Update voor Samsung Galaxy Watches

Wanneer je later dit jaar berichtjes tikt op het scherm van de Samsung-horloges, dan krijg je toegang tot een volledige QWERTY-toetsenbord. Maar je kunt ook van de reeds bestaande opties gebruik blijven maken. Je kunt tot slot ook lekker swipen op het toetsenbord, mocht je dat een fijne manier vinden.

Samsung Galaxy Watch 4
Het huidige topmodel (Afbeelding: Samsung)

De Galaxy Watches krijgen ondersteuning voor twee simkaarten, mits de gekoppelde Samsung-telefoon daarover beschikt. Bepaalde Galaxy S22-modellen bieden ruimte aan voor twee van die kaarten. En op je smartwatch kun je dan zelf uitkiezen welke kaart je precies wil gebruiken voor de communicatie.

Visuele opties voor blinden en slechtzienden

Daarnaast krijg je als persoon met een visuele beperking de optie een wijzerplaat te voorzien van een grijsschaal of een bepaalde kleurenfilter, zoals rood-groen. Het lettertypecontrast gaat eveneens omhoog, waardoor je beter zou kunnen lezen. Allerlei effecten, zoals transparantie en blur, evenals animaties, verdwijnen dan ook.

Verder is het voor gebruikers mogelijk de geluidsbalans van audio aan te passen op hun smartwatch. Dit werkt alleen voor muziek en video en niet voor telefoongesprekken, helaas. Kortom: er komen meer dan genoeg nieuwe functies aan, waar een groot scala aan gebruikers van kan profiteren de komende maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen