WhatsApp brengt nu alle emoji naar deze veelgebruikte functie

Tech Wesley Akkerman 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp kondigt aan dat een veelgebruikte functie nu een stuk uitgebreider wordt; daar moeten gebruikers echt enorm blij mee zijn. Dat de populaire berichtendienst de laatste tijd zo snel schakelt als het gaat om nieuwe functies, is niet vreemd. De concurrentie van diensten als Telegram en Signal is hevig.

Die concurrentie mag dan wel moordend zijn: WhatsApp is nog steeds de grootste chatdienst van dit moment. Maar dat komt niet per sé door het aantal goede functies. Dit was namelijk ook één van de eerste grote diensten die mensen massaal omarmden. Dat heeft door de jaren heen voor een gestage ontwikkeling gezorgd.

WhatsApp brengt meer opties uit

Daardoor, en door de overname van Meta, heeft de dienst toch wat gebruikers verloren. Maar WhatsApp lijkt nu vastberaden te zijn als het gaat om het vasthouden van de huidige gebruikersbasis. Het bedrijf lanceert geregeld nieuwe functies die daadwerkelijk handig zijn, zoals bijvoorbeeld emoji-reacties.

Toen de functie eerder jaar opdook, had je slechts toegang tot een aantal mogelijke reacties. Hoewel die reacties prima zijn en je daarmee op basaal niveau communiceert, willen gebruikers toch liever meer opties hebben. En dat is precies wat WhatsApp nu geeft: meer emoji om mee te reageren op berichten.

Beschikbaar voor alle gebruikers

WhatsApp maakt via Twitter bekend dat de extra opties vanaf nu naar alle gebruikers uitgerold worden. Je hoeft dus niet eerst te wachten voordat testers feedback gaven over het één en ander. Het enige waar je op moet wachten, is het arriveren van de update. Het updaten lijkt in elk geval niet gefaseerd te gebeuren.

En dat houdt dan weer in dat je ook niet hoeft te wachten tot de groep waarin je valt aan de beurt is. Wanneer WhatsApp de update beschikbaar stelt via de App Store en Google Play, dan kan iedereen hem binnenhalen. Dan hoeven we ons ook niet meer zo beperkt te voelen in het dagelijkse gebruik van de app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen