Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify richt zich nu ook op video en games

Spotify ken je muziek wel als jouw favoriete app voor audio. De muziekstreamingdienst wil zich nu ook richten op video.

Luister je vaak muziek? Grote kans dat je dat doet via Spotify. Via de streamingdienst zijn bijna alle artiesten te horen. Daar is het al lang niet meer gebleven, want de dienst zet ook flink in op podcasts. Zo heeft het een aantal grote namen exclusief gestrikt voor een podcast. Toch is dat niet genoeg en wil het bedrijf nog verder groeien. Dit keer staat video centraal.

Spotify en video

Nee, verwacht niet dat Spotify de kant van Netflix opgaat. Het bedrijf wil podcasts brengen in vorm van video. De dienst was natuurlijk al eventjes actief in Engelssprekende landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar de dienst komt nu ook naar landen als Spanje, Frankrijk en Italië. Helaas voor ons zit Nederland hier nog niet bij.

Toch kunnen we mogelijk wel een andere nieuwigheid verwachten. Spotify heeft namelijk de muziek triviagame Heardle overgenomen. Het is een soort Wordle, maar dan in de vorm van muziek. Waarschijnlijk wil Spotify de dienst inzetten om jou nieuwe muziek te laten herkennen en dat is weer goed voor de streamingdienst. Het bedrijf wil natuurlijk dat jij je vermaakt met de dienst, zodat je niet opzegt.

Spotify logo
De dienst (Afbeelding: Lionel Bonaventure / AFP)

Podcasts

Ook blijft het bezig met haar podcasttak, want het is een interessante business voor Spotify dan muziek. De royalties liggen daarbij lager en dus kan de dienst daarmee meer winst boeken. Zo breidt het haar discoverlijst voor podcasts uit naar landen als Japan en Argentinië. In Australië heeft het ook weer goede zaken gedaan. Daar heeft het de populaire podcasters Ryan Jon Dunn en Toni Lodge gestrikt voor een exclusieve deal.

In de tussentijd blijft Spotify ook flink bezig met haar Clubhousekloon Live. De dienst die voorheen bekendstond als Greenroom is inmiddels ook in de app beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!