Spotify maakt het eenvoudig om je eigen podcast te beginnen

Tech Wesley Akkerman 4 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dat Spotify hevig inzet op podcasts is geen geheim. Maar het bedrijf blijft groot fan van het concept en wil het platform openstellen voor iedereen. Vooralsnog geldt dit alleen voor de mensen die in Nieuw-Zeeland wonen. Daar test de muziekstreamingdienst de optie voor het publiceren van eigen podcasts.

Podcasts opnemen en publiceren gaat gewoon via de normale app van Spotify. Mensen buiten Nieuw-Zeeland moeten dat met een omweg doen. Als je in Nederland een podcast wilt publiceren op het platform, dan heb je daar tools van derde partijen voor nodig. Je hebt er zelfs een specifieke app voor, die podcastmakers kennen als Anchor.

Spotify test handige functie in app

Nu is het de bedoeling dat je geen aparte app nodig hebt voor het opnemen en publiceren van je eigen podcast. Spotify wil die functies namelijk in de app integreren, waardoor podcasts publiceren voor meer mensen dichterbij komt. Want als we íets nodig hebben in podcastland, dan zijn dat wel meer podcasts.

De nieuwe functies zijn dus op moment van schrijven alleen beschikbaar in Nieuw-Zeeland. Maar toch kunnen we allemaal even meekijken naar hoe de opties werken. Het Twitter-profiel van Spotify New Zealand publiceerde namelijk een korte video waarin de opties uitgelegd en gedemonstreerd worden. Die zie je hierboven.

Je eigen podcast toevoegen

Binnen de app van Spotify zie je een plusknopje staan. Wanneer je daarop klikt, dan zie je een nieuwe functie staan, genaamd Record Podcast. Je kunt je eigen podcast in één keer of in meerdere takes opnemen. Na het opnemen krijg je toegang tot allerlei tools, waarmee je knipt, plakt en natuurlijk trimt.

Verder kun je achtergrondmuziek toevoegen, je podcast een naam geven en een eigen afbeelding toevoegen. Daarna kun je je creatie met de rest van de wereld delen. Helaas weten we op moment van schrijven nog niet wanneer de opties voor iedereen beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen