Spotify brengt veelgevraagde functie eindelijk naar app

Apps Jeroen Kraak 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie denkt dat Spotify alleen muziek en podcasts te bieden heeft, heeft het mis. Een nieuwe functie komt nu naar de app.

Wil je even een muziekje opzetten, dan slinger je waarschijnlijk Spotify aan. De app heeft vrijwel alle nummers van alle topartiesten. Maar wat begon als een muziek-app, is tegenwoordig veel meer. Het is nu ook jouw startpunt voor verschillende podcasts. Het Zweedse bedrijf smijt dan ook met geld om beroemde podcastmakers binnen te halen. Maar daar blijft het niet bij. Nu kun je ook voor het sociale gebeuren bij de muziekdienst terecht.

Spotify Live in de app

Spotify heeft namelijk de dienst Spotify Live, wat voorheen bekend stond als Greenroom. Dat kun je een beetje vergelijken met Clubhouse en het zijn eigenlijk een soort live-podcasts. Zo kun je live luisteren naar je favoriete contentmakers die in sommige gevallen hele shows maken. Als je zelf mee wil doen of een uitzending wil maken moet je de speciale Spotify Live-app downloaden.

Spotify zet groots in op nieuwe functionaliteit (en het is geen muziek)

Wil je alleen luisteren? Dan kan dat vanaf binnenkort in de Spotify-app zelf. Zo hoef je minder moeilijk te doen. De toevoeging is ontdekt door Twitteraar Chris Messina, die meteen via een GIF’je laat zien hoe het precies werkt.

De nieuwe Community-app

Spotify Live is nu te vinden onder een speciale Community-tab. Naast die functie is er nog meer onder de nieuwe tab te vinden. Zo kun je daar nu gebruikmaken van Blends. Met deze feature mix je als het ware jouw eigen muzieksmaak met die van een vriend. Zo krijg je een unieke playlist waar je samen naar kunt luisteren.

Met de nieuwe Community-app wordt Spotify dus een stukje socialer. Je bent nu veel meer op de hoogte van wat je vrienden doen, dan ze enkel te volgen voor nieuwe playlists en een huidige activiteit zien.

Op Android is de functie nog niet te vinden, maar op iOS zit deze goed verstopt en kun je ‘m ook gebruiken. Dat doe je door in de zoekbalk van je app spotify:community in te tikken. Datzelfde kun je ook doen via de browserversie van de muziekdienst. Zo heb je alvast een leuk voorproefje. Wanneer de tab echt wordt toegevoegd aan alle versies is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen