Spotify zet groots in op nieuwe functionaliteit (en het is geen muziek)

Apps Wesley Akkerman 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify kennen we allemaal als een platform waar je je favoriete muziek en podcast op aantreft, maar de dienst wil flink gaan uitbreiden. Voor de aankomende uitbreiding kijkt het bedrijf niet naar muziek, maar het blijft wel actief in de audiobusiness, natuurlijk. De streamingdienst richt nu zijn pijlen op audioboeken.

Dat maakt Spotify-CEO Daniel Ek bekend tijdens een dag voor investeerders. Ek noemt de markt voor audioboeken een “gigantische kans”. Ook laat Ek weten dat zijn bedrijf de concurrentie wil aangaan met de grootste binnen dit segment. Daarmee doelt de topman op het succes dat Amazon heeft met het Audible-platform.

Spotify richt zich op audioboeken

Hoewel de CEO tijdens zijn presentatie geen aanvalsplan presenteerde, gaf een collega van hem wel enkele details. Gustav Söderström, bij Spotify verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling, laat namelijk weten dat de nieuwe functie eind 2022 lanceert. Een specifieke datum gaf de topman helaas nog niet.

Spotify album
De app (Afbeelding: Pexels)

Spotify biedt nu al enkele audioboeken aan. Maar wanneer de functie echt live gaat, dan krijgen ze een prominentere plek binnen de app van de streamingdienst. De audioboeken vinden gaat nu echter moeizaam. Je kunt wel binnen de app zoeken op die term, maar daar houdt het dan ook wel een beetje bij op.

The Lord of the Rings

Als je zoekt op audioboeken, dan kom je al gauw uit op een afspeellijst van The Lord of The Rings. Maar hier adverteert het bedrijf niet echt mee, aangezien de aandacht heel lang uitging naar muziek en podcasts. Maar eind 2022 komt daar dus officieel verandering in, aangezien audioboeken veel belangrijker worden.

NFT op Spotify: neemt de hype binnenkort de streamingdienst over?

Spotify gaat hiervoor met name leunen op de technologie van het bedrijf Findaway, dat het eind 2021 overnam. Met Findaway Voice kunnen schrijvers en insprekers elkaar gemakkelijker vinden. Nadat een verteller alle tekst ingesproken heeft, neemt Findaway de distributie van de audioboeken op zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen