Deze Spaanse hit op Netflix moet je La Casa de Papel doen vergeten

Films & Series Jeroen Kraak 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Na La Casa de Papel zijn we allemaal fan van Spaanse actie. Nu kun je van een nieuwe hit uit het land genieten op Netflix.

Netflix staat vol met ontzettend veel series en films. Zoveel zelfs dat wij bij Want zelfs soms niet meer weten wat we moeten kijken. Gelukkig is er op Netflix een populariteitslijst, waardoor we weten waar anderen massaal op afstemmen. Dit keer staat er in die lijst een opvallende Spaanse naam. Maar wat is Entrevías precies.

Entrevías op Netflix

Op het moment van schrijven staat Entrevías op de vijfde plaats in de Netflix Top 10. De Spaanse titel betekent vrij vertaald naar het Nederlands graadmeters. En echte graadmeters zullen er ook in de serie voorbijkomen. Deze naam van de serie is dan weer in het Engels vertaald naar Wrong Side of the Tracks, oftewel verkeerde keuzes.

Netflix gaat vol voor de uitzendrechten van Formule 1

Entrevías gaat over een boze oorlogsveteraan. Die woede is er vanwege drugsdealers die zijn buurt overnemen. Hij probeert zijn kleindochter op het rechte pad te houden, maar die raakt toch in de ban. Hij wil wraak en neemt het recht in eigen handen.

Ja, in deze Spaanse Netflix-serie kun je dus een hoop keiharde actie verwachten. Je ziet een aantal gewelddadige scènes en hoe het meisje langzaam op het verkeerde pad komt. Aan de andere kant vormt komedie ook een belangrijke rode draad in de serie.

Verdeelde reacties

De hoofdrol in Entrevías is voor Jose Coronado die al flink wat Spaanstalige films en series op zijn naam heeft staan. Hij is niet de enige Spaanse filmveteraan. Ook acteurs als Luis Zehara, Felipe Londoño en Laura Ramos zien we terug.

Haal meer uit Netflix met deze gratis VPN’s voor Android

Op recensiesite IMDb hebben 1.100 gebruikers de moeite genomen om de Netflix-serie te beoordelen. Zij komen op een gemiddelde van een 6,7. De reacties lopen dan ook uit een. De ene gebruiker vindt het plot goed en grappig, terwijl de ander hevig teleurgesteld is. Vooral de acteerprestaties van de kleindochter worden in twijfel getrokken. “Ze zal waarschijnlijk een prachtig model zijn, maar ze is een verschrikkelijke actrice,” schrijft een van hen.

Wil je zelf beoordelen hoe goed de serie is? Deze kun je nu kijken op Netflix. In totaal bestaat het eerste seizoen uit acht afleveringen die allemaal rond de 70 minuten duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen