Netflix komt met nieuwe Nederlandse original, maar…

Films & Series Jeroen Kraak 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix richt zich steeds meer op Nederlandse content. Nu komt het met een nieuwe original die je het echte zomergevoel geeft.

Wie bij Nederlandse content denkt aan Netflix komt meteen uit bij Undercover. Logisch, want de serie over Ferry Bouman is een ware hit op Netflix. Zo heeft het personage al een eigen film gekregen en komt er nu zelfs een prequel aan. Er is echter nog meer dan de fantastische acteerprestaties van Frank Lammers en Tom Waes. Zo zagen we recent de serie Dirty Lines over de roerige jaren ’80 in Amsterdam en kwamen er al verschillende films zoals Forever Rich. Nu komt er een nieuwe titel aan.

Een nieuwe original op Netflix

Wat de exacte titel is, weten we dan nog niet, want Netflix heeft het beestje nog geen naam gegeven. Gelukkig komt het wel met een beschrijving waardoor we al weten waarover het zal gaan.

Nederlandse film zet Netflix deze week volledig op z’n kop

Netflix schrijft dit over de serie: “In de tiendelige fictiereeks beleven Louise (Pommelien Thijs) en Alexandre (Willem De Schryver) een onbezonnen zomer in Knokke. Door de hoge verwachtingen van hun ouders gaan ze echter wanhopig op zoek naar iets wat ze maar niet vinden: echte vriendschap, liefde en vooral… zichzelf. Hun wereld wordt verstoord door de komst van Daan (Eliyha Altena) en zijn moeder Melissa (Anna Drijver).”

Naast de bovengenoemde acteurs zien we nog een aantal andere bekende namen voorbijkomen. Zo zijn er onder andere rollen voor Jasmine Sendar, Ruth Becquart, Geert van Rampelbergh en Ini Massez.

Netflix PlayStation
Netflix kijken. (Afbeelding: Karolina Grabowska)

Nederlands-Belgische samenwerking

Een Nederlands-Belgische serie op Netflix is niets nieuws. Undercover is het bekendste voorbeeld ervan. Het laat zien dat het een succes kan worden. Daarnaast maakte Netflix met onze Zuiderburen ook al de kerstfilms rond de Familie Klaus.

We moeten helaas nog wel even wachten op de nieuwe serie die nu nog met de werktitel Knokke Off door het leven gaat. In 2023 wordt de nieuwe show verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen