Samsung komt met slecht nieuws voor bezitters Galaxy S10 5G

Tech Wesley Akkerman 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung staat inmiddels bekend om zijn goede software-ondersteuning. Maar dat betekent niet dat elk toestel altijd maar ondersteund wordt. Sommige toestellen, zoals de Galaxy S10, moeten het op een gegeven moment met minder doen. En dan is het wachten tot de support helemaal verdwijnt, helaas.

Tijden veranderen. In het verleden vonden fabrikanten het minder belangrijk om smartphones van voldoende software-ondersteuning te voorzien. Gelukkig zijn veel techgiganten, zoals Samsung, hierop teruggekomen. Dat bedrijf biedt zijn toestellen nu vier jaar Android-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates aan.

Samsung Galaxy S10 moet het met minder doen

Daarmee gaat Samsung zelfs Google voorbij, die zijn smartphones iets minder lang officieel ondersteunt. Maar goed, zodra die vijf jaar dan naderen, dan moet je er rekening mee houden dat de ondersteuning al iets minder wordt. Dat zagen we al eerder bij de S9, maar nu dus ook bij de Galaxy S10-serie gebeuren.

Samsung Galaxy S20 Galaxy S10
De Galaxy S20 naast de Galaxy S10 (Afbeelding: WANT)

Voorheen kreeg dat toestel nog maandelijks een update. Maar Samsung laat nu weten dat het toestel overschakelt op kwartaalupdates. Je krijgt dus nog maar maximaal vier keer per jaar een update. Ook is het zo dat je geen Android 13 hoeft te verwachten voor dit model; het blijft dus steken op Android 12.

Niet het enige toestel

Daarnaast zien we ook wat updates opschuiven voor de Galaxy A41, A51 5G en M01. Die smartphones kregen nog maar vier keer per jaar een update, maar dat wordt nu twee keer per jaar. De volgende stap is dat de ondersteuning helemaal verdwijnt. Dat zien we dan weer bij de modellen Galaxy A6 en J7 Duo gebeuren.

Dat is natuurlijk minder fijn nieuws voor eigenaars van deze toestellen. Maar er zit wel een gouden randje aan het nieuws. Want Samsung maakt tenminste duidelijk welke toestellen nog updates krijgen en hoe vaak. Op Google na is geen enkele Android-fabrikant daar zo ontzettend duidelijk over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen