Ms. Marvel op Disney+ overtuigt (nog) niet

Films & Series reviews Jeroen Kraak 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ms. Marvel is vanaf vandaag te zien op Disney+. Wij hebben de eerste twee afleveringen gekeken en vertellen je wat je kunt verwachten.

Disney+ is inmiddels de vaste thuisbasis voor alle Marvel-series. We hebben er dan ook al een aantal verschillende voorbij zien komen. Het nieuwste lid van de familie is MS. Marvel en daarin introduceert Disney de gelijknamige nieuwe superheld.

Ms. Marvel op Disney+

Wat meteen opvalt is dat Disney het weer voor elkaar heeft gekregen om een compleet andere Marvel-serie te maken dan de rest. Dat is prijzenswaardig, want om elke superheldenserie een eigen smaak mee te geven is niet zo simpel. Zo is het de ene keer harde actie zoals in The Falcon and the Winter Soldier en de andere keer een wat lichtere show als Hawkeye.

Ms. Marvel past meer in die laatste categorie maar heeft wel een compleet eigen look. De makers zijn dan ook erg creatief met het beeld. Door middel van gevoelens of teksten op de achtergrond te projecteren heeft het wat meer een comicstijl. Het ziet er prachtig uit en geeft echt een meerwaarde aan de serie.

Moon Knight: 5 brandende vragen die we hebben na de laatste aflevering

Ms. Marvel heeft een fijne vibe. Het kijkt daardoor goed weg. Die vibe is belangrijk voor de serie, want in de eerste afleveringen zien we vooral de achtergrond van hoofdpersonage Kamala Khan. Het meisje groeit op in New Jersey en is een kind van migranten uit Pakistan. Voor haar ouders en haar omgeving is de islam belangrijk en zien wat voor invloed het geloof heeft op het gezin. Zo wordt Khan erg beschermend opgevoed en zien we regelmatig scènes voorbijkomen in en bij de moskee.

Zwak verhaal tot nu toe

Voor een superheldenserie is dat natuurlijk erg uniek en daarmee kun je natuurlijk veel kanten uit. Helaas gaat het daar dan ook meteen mis bij Ms. Marvel. De eerste twee afleveringen zitten dan ook ontzettend vol met clichés die je terugziet in onderhand elk teenage highschooldrama. Zo is Khan een sullig meisje dat er graag bij wil horen en verliefd wordt op de populairste jongen van de school. Daarnaast heeft ze dan ook een ‘nerdige’ beste vriend die stiekem een oogje op haar heeft. En jawel, natuurlijk zit er ook weer een extreem populair meisje in de serie waar iedereen naar kijkt.

Doordat er veel aandacht is voor de achtergrond van Khan zie je in de eerste afleveringen nog wat weinig superkrachten. Verwacht dan ook niet meteen intense gevechten zoals je bij andere Marvel-series wel meteen al ziet.

Ms. Marvel Disney Plus
Ms Marvel in actie. (Afbeelding: Disney)

Khan/Ms. Marvel wordt gespeeld door Iman Vellani voor wie het eigenlijk haar eerste grote rol is. En dat gaat haar opvallend genoeg goed af. Ze heeft een sympathieke uitstraling en je gelooft ook echt dat ze het personage is.

De eerste aflevering van de in totaal zes, is nu te zien op Disney+. Daarna volgt elke week een nieuwe episode.

Ms. Marvel

Disney+

6.5 Score

Pluspunten

  • Kijkt lekker weg
  • Creatief
  • Fijne vibe

Minpunten

  • Verhaal vol met clichés
  • Nog weinig echte actie

Ms. Marvel kijkt weliswaar lekker weg, maar het verhaal overtuigt nog niet. Het is jammer dat Disney+ de creativiteit in het beeldgebruik niet vertaalt naar het plot. Iets wat we bijvoorbeeld bij Moon Knight wel zagen. Natuurlijk houden we wel een slag om de arm aangezien deze review alleen is gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie. Mogelijk komen er dus nog bizarre plottwists aan die onze mening compleet kan veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen