Moon Knight: 5 brandende vragen die we hebben na de laatste aflevering

Films & Series Jeroen Kraak 5 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Je kunt nu genieten van de laatste aflevering van Moon Knight op Disney+. Het einde van de serie zorgt echter voor een aantal vragen.

Heb je de laatste aflevering van Moon Knight nog niet gezien? Dan raden we je vanaf nu aan om te stoppen met verder lezen. In dit artikel kun je namelijk een aantal spoilers tegenkomen, die je wellicht liever nog niet weet.

Het einde van Moon Knight

De laatste aflevering van Moon Knight was genieten. De Disney+-serie weet flinke indruk te maken doordat het weer heel anders is dan eerdere Marvel-series en -films. Natuurlijk komt daarbij de fantastische acteerprestatie van Oscar Isaac die Marc Spector en Steven Grant fantastisch neerzet. Toch zijn er nog een aantal vragen onbeantwoord gebleven.

Komt er een tweede seizoen van Moon Knight?

Dit is misschien wel de grootste vraag voor fans van de serie. In principe zijn alle Marvel-series op Disney+ korte miniseries. Disney+ verbrak die regel voor het eerst bij Loki. Echter gaf de streamingdienst meteen na het einde van het eerste seizoen aan dat er een tweede komt. Bij Moon Knight houdt het zich echter op de vlakte en doet het geen mededelingen. Het zorgt voor speculaties, maar gezien het einde en de post-credit scène kunnen we ons niet voorstellen dat er niet nog een seizoewantn komt. Het verhaal lijkt nog niet afgelopen.

Wie is Jake Lockley?

In de post-credit scène zien we ineens Jake Lockley die de avatar is van Khonshu. Deze lijkt verdacht veel op Marc en Steven en dus lijkt dit een derde persoonlijkheid te zijn van het hoofdpersonage. In de eerdere aflevering zagen we al hoe Marc en Steven zijn ontstaan, maar Jake is niet aan bod gekomen. Toch zit er wellicht wel een hint in, want op het moment van de begrafenis van de moeder van Marc krijgt hij ineens een black-out. Mogelijk is dat het moment dat Jake is ontstaan.

In de comics over Moon Knight komt Jake Lockley al voor. Hij is een taxi-chauffeur in New York die veel communiceert met criminelen en informant. Deze helpen hem in zijn alter ego als superheld weer om zaken op te lossen.

Moon Knight Marvel Disney Plus
Steven en Marc. Maar waar is Jake? (Afbeelding: Disney)

Wat gebeurt er met Layla?

Layla sloot een deal met Tarawet om haar avatar te worden. Hierdoor kreeg ook zij superkrachten waarmee ze Marc en Steven kon helpen om het op te nemen tegen Ammit. In tegenstelling tot Ammit en Kohnshu lijkt Tarawet een vriendelijke god. De grote vraag is of Layla na de gebeurtenissen haar avatar blijft. Aan het einde van de show zien we haar niet terug aangezien de focus compleet op Marc en Steven ligt. Als Marc wakker wordt in zijn bed, is Leyla niet aanwezig. Heeft ze haar eigen missies nu?

Moon Knight Marvel Disney Plus
Layla. (Afbeelding: Disney)

Wie en waar is de oude partner van Marc?

De oude partner van Marc heeft een belangrijke rol in Moon Knight. Hij heeft tenslotte de vader van Leyla vermoord uit hebzucht. Het lijkt dan ook raar als deze man niet op het een of andere moment zowel het pad van Leyla als Marc kruist. Is hij een avatar van een andere god. In de serie wordt dit personage Bushman genoemd, een karakter dat ook terugkomt in de comics. Daarin maakt hij het leven van Moon Knight knap lastig. Wordt dus nog vervolgd.

Doctor Strange 2: Marvel slaat de plank mis

Komt Moon Knight in het MCU?

Als je Moon Knight hebt gezien, lijkt er niet een link te zijn met het MCU. Bovendien is het ook een beetje gek dat een gevaarlijke Egyptische god een groot deel van de wereldbevolking wil uitmoorden, maar dat geen enkele held zich ermee bemoeit. Het lijkt ook een personage die niet zomaar ergens anders kan worden ingefietst. Als we kijken naar aankomende Marvel-titels zien we ook niet meteen iets waar hij ingepast kan worden. In Dr. Strange in The Multiverse of Madness zit hij niet. Thor: Love and Thunder zou een optie kunnen zijn omdat daarin ook de Griekse goden zitten, maar het lijkt onwaarschijnlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen