Mark Hofman
Mark Hofman Apps 5 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Tem je inbox met deze vijf geniale apps en tools voor Gmail

Voor veel mensen is Gmail hét programma voor hun e-mail. Niet heel erg gek, want Google heeft het op dit gebied aardig voor elkaar. Al denken we niet dat jij er op dit moment alles uithaalt.

Er zijn namelijk talloze applicaties en tools die je kunt gebruiken om Gmail te verbeteren. Om je op dit gebied een beetje op weg te helpen zetten we er vijf op een rij.

Vijf geniale apps en tools voor Gmail

Het is goed om te weten dat de volgende vijf applicaties, die gemaakt zijn door derde partijen, allemaal beschikbaar zijn via Google Workspace. Ondanks dat ze dus niet door het bedrijf gemaakt zijn, is het wel volledig veilig om ze te gebruiken.

#1 Email Templates

Moet je een e-mail versturen voor een speciale gelegenheid of verdiend een bepaald bericht een speciale opmaak? Dan is de app Email Templates zonder enige twijfel iets voor jou. Via deze weg is het mogelijk om berichten te versturen die vooraf zijn opgemaakt. Ideaal voor de zakelijke gebruiker die snel een professionele mail wilt versturen die net iets meer te bieden heeft.

Het is mogelijk om Email Templates gratis te gebruiken met Gmail, al is er wel de mogelijkheid om er wat geld tegenaan te gooien. Gewoon voor de gebruiker die net iets meer nodig heeft.

#2 Mailman

Mailman is echt ideaal wanneer je e-mails moet versturen naar een heleboel mensen tegelijkertijd. Niet alleen wordt het versturen van dergelijke mails makkelijker gemaakt in Gmail, maar ze worden ook gepersonaliseerd. Bijkomend voordeel is dat ze vervolgens ook daadwerkelijk in de inbox van ontvangers terechtkomen en niet in de spam of een andere inbox. Overigens ook goed om te weten is dat Mailman goed samenwerkt met Google Sheets. Zo hou je makkelijk bij hoeveel mensen de mail hebben gelezen, hoelang ze dat gedaan hebben en hoeveel mensen gereageerd hebben.

De app voor Gmail is volledig gratis te gebruiken.

Gmail account aanmaken
Gmail in je browser (Afbeelding: Web Hosting)

#3 Voice Notes: gebruik Gmail met je stem

Soms komt het gewoon even niet uit om een email te schrijven in Gmail. In sommige gevallen is een antwoord of bericht echter wel vereist. Daarom is Voice Notes een keiharde aanrader. Het maakt niet uit of je in de auto zit of de handen vol hebt: via deze applicatie kun je communiceren met je stem. Het is niet zo dat je een email dicteert en direct als platte tekst verschijnt. Wat de app wel doet is een audiobestand toevoegen aan de email.

Er zijn geen kosten verbonden aan Voice Notes, wat de app wat mij betreft wel het proberen waard maakt. Wellicht werkt deze manier van communiceren wel goed voor je.

#4 Evernote

Evernote is een bekende notitie-app die je ook makkelijk kunt gebruiken voor Gmail. Niet voor het opschrijven van bepaalde dingen, maar voor het bewaren van emails. Het kan zo zijn dat jij, door een overvolle inbox van veel verschillende contacten, persoonlijke mailtjes van vrienden en familie mist. Dankzij de integratie met Evernote is het mogelijk om die specifieke mailtjes te bewaren in de notitie-app. Op die manier heb jij een vaste plek voor al je belangrijke berichten.

Het gebruik van de app is gratis, maar geeft je wel 60MB aan opslagcapaciteit. Heb je meer nodig, dan kun je gebruikmaken van de verschillende premium-abonnementen.

Google gaat Gmail-accounts verwijderen: zo voorkom je het
Gmail op je telefoon (Afbeelding: Unsplash / Solen Feyissa)

#5 Boomerang

Wie zijn concentratie nodig heeft, die sluit zijn mailbox logischerwijs gewoon af. Al kan ik me voorstellen dat er momenten zijn waarop dit niet de mogelijk is. Wat dat betreft is Boomerang een hele goede voor je. Het is mogelijk om Gmail tussen bepaalde tijdstippen te pauzeren, bepaalde e-mails op stil zetten of herinneringen ontvangen voor belangrijke berichten.

Per maand krijg je 10 credits die je binnen Boomerang kunt gebruiken. Wil je de volledige vrijheid en beschikken over geavanceerde functionaliteiten? Dan is het handig om een abonnement te nemen. De eerste 30 dagen zijn gratis.

Meer handige tips voor Gmail

Heb je niets met deze applicaties, maar wil jij wel meer uit Gmail halen? Dan hebben we nog genoeg andere tips voor je.

Gmail: 5 geheime tips ‘n tricks die bijna niemand in 2022 nog kent

Naast het bovenstaande artikel meer weten? Check dan zeker even deze pagina op onze website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!