Google Maps: 5 geheime functies die je niet kent

Apps Jeroen Kraak 5 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Google Maps is waarschijnlijk de app die je gebruikt om te navigeren. Toch zijn er trucjes die het gebruik nog veel makkelijker maken. Wij vertellen ze aan jou.

Wil je ergens naartoe maar weet je niet hoe? Google Maps is jouw beste vriend. De app vertelt je binnen no-time wat de beste route is en houdt ook rekening met files en andere situaties. Zo verdwaal je niet en ben je razend snel op jouw bestemming. Toch kan het allemaal nog wat makkelijker met deze verborgen functies.

Raak je geparkeerde auto nooit meer kwijt

Parkeren op een plaats die je niet kent, kan soms behoorlijk verwarrend zijn. Je zet ‘m neer in een straat waar je nooit komt en je hebt na een lange wandeltocht totaal geen idee meer waar die staat. Gelukkig heeft Google Maps daar een functie voor. Je opent de app en drukt op de blauwe stip die je positie aangeeft. Als je dat doet zie je onderaan je scherm een menu waar je jouw parkeerplaats kunt instellen. Je ziet nu een P op de kaart verschijnen en zo vind jij jouw auto altijd terug.

Google Maps voor iPhone krijgt Apple Watch-ondersteuning en meer

Sla jouw kaarten offline op in Google Maps

Tegenwoordig heb je bijna overal internet, maar soms kan het gebeuren dat je in een gebied bent waar geen bereik is. Of wellicht in je het buitenland geen simkaart kopen. Gelukkig kun je dan je kaarten opslaan op jouw computer of telefoon zodat je ook zonder internet je weg vindt. Dit doe je door op de adresbalk op je naamicoontje te drukken. Vervolgens ga je naar offline kaarten en kun je jouw gebied selecteren en opslaan. Lekker handig!

Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?
Altijd op de juiste plaats. (Afbeelding: Google)

Controleer de drukte

Doordat veel mensen Google Maps gebruiken of een Android-telefoon hebben, is het voor Google makkelijk om in te schatten hoe druk het is op een plaats. Zo zie je bijvoorbeeld of je de sportschool op een bepaald moment beter kunt vermijden of dat er weinig parkeerplaatsen zijn. Je drukt op het icoontje van het bedrijf of openbare locatie waar je wil zijn en je ziet hoe druk het op een bepaald moment is. Zo kun je nog makkelijker jouw trip plannen.

Deel je locatie met vrienden of familie in Google Maps

Voel je jouw op een bepaalde plaats onveilig, of wil je laten weten dat je thuis bent? Ook dat kan makkelijk via Google Maps. Typ het adres in waar je naartoe wil en start de navigatie en start deze vervolgens. Klik dan op de balk die de tijd aangeeft. Als je dat doet komt er een menu tevoorschijn. Selecteer hier voortgang van de reis delen en vervolgens selecteer je de personen met wie je dat wil.

Meet de afstand tussen twee plaatsen

Natuurlijk kun je in Google Maps zien hoeveel kilometer je moet lopen of rijden totdat je op een bepaalde locatie bent. Je kunt via de app echter ook meten wat de hemelsbrede afstand tussen twee plaatsen is. Hiervoor plaats je een rode punt op de map. Vervolgens scroll je naar beneden in het menu waar de plaatsnaam staat. Onder de temperatuur zie je afstand meten staan Selecteer deze en dan kun je vanaf dat punt de afstand meten tussen twee plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen