Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Tech 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Google maakt Gmail een stuk beter voor iPhone-gebruikers

Gmail is waarschijnlijk de Google-app die iPhone-gebruikers het meest gebruiken. Nu kunnen ze daarmee nog beter aan de slag.

Gmail is een van de meest gebruikte e-maildiensten in de wereld. Het is zeer makkelijk om een e-mailadres aan te maken en makkelijk te koppelen aan je Google-account. Als je een Android-toestel hebt kun je natuurlijk niet zonder, maar op de iPhone is dat natuurlijk een ander verhaal. Toch weten ook Apple-gebruikers de dienst te vinden. Echter loopt niet alles even soepeltjes.

Focus Mode in iOS 15

Een van de nieuwe functies in iOS 15 is de zogenaamde Focus Mode. Apple heeft de modus ontwikkeld zodat je geconcentreerd met bepaalde taken aan de slag kunt. Zo kun je per activiteit wie en welke apps je wel en niet mogen storen. Zo zijn er verschillende varianten zoals autorijden, gamen, ontspannen, werk en slapen. Toch werken niet alle apps goed samen met de nieuwe functie. Google gaat met Gmail nu toch overstag.

Gmail werkte nog niet met de nieuwe Focus Mode. Google heeft nu maatregelen genomen laat het in een blog weten. Zo kun je nu gewoon instellen of je berichten van je Google Chat- of Gmail-contacten berichten wil ontvangen als je de functie aan hebt staan.

dark mode gmail outlook
De Gmail-app op Android en iOS (Afbeelding: ANP. Photo by: Fabian Sommer/dpa)

Gmail nog beter op je iPhone

Dat juist Google de functie nu ondersteunt is heel handig. Veel mensen krijgen belangrijke mailtjes binnen op hun Gmail-account die ze toch meteen willen zien als ze die binnenkrijgen. Zo zie je tijdens het sporten toch ineens wanneer bijvoorbeeld jouw pakketje wordt bezorgd of wanneer je een bericht van je werkgever.

Google’s geheime iOS-app moet Android aantrekkelijker maken

De nieuwe functie is nu beschikbaar voor alle gebruikers van Google Workspace. Gelukkig zijn zij niet de enigen die gebruik kunnen maken van de functie. Ook met jouw gewone Google-account kun je gebruik maken van de nieuwe Gmail functie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google maakt Gmail een stuk beter voor iPhone-gebruikers
Sluiten