Ongekend schandaal is de nieuwe kijkcijferknaller op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

We hebben weer een nieuwe nummer 1 in de Netflix Top 10. Anatomy of a Scandal is de nieuwe leider, maar wat voor serie is het?

Op Netflix komen elke dag nieuwe films en series. Door al die nieuwe content verandert de Top 10 regelmatig. Je merkt het vooral in periodes waarin een echt grote titel als Squid Game of Stranger Things ontbreekt. Desondanks kunnen we daardoor weer nieuwe series ontdekken. Dit keer is het de beurt aan Anatomy of a Scandal.

Dit is Anatomy of a Scandal

Anatomy of a Scandal op Netflix gaat over Sophie. Haar leven als vrouw van politicus James valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad. Veel van de scènes spelen zich dan ook af in de rechtszaal. De grote vraag is natuurlijk wat er echt allemaal is gebeurd.

Het mooie aan Anatomy of a Scandal is dat je deze zeer makkelijk wegkijkt. Deze miniserie heeft zes afleveringen die allemaal rond de 45 minuten duren. Toch betekent het niet automatisch dat de show een echte mustwatch is.

Netflix verliest abonnees en geeft jou daar de schuld van

De Netflix-miniserie wordt verdeeld ontvangen

Op Rotten Tomatoes is de mening over de nieuwe Netflix-miniserie zeer verdeeld. Op dit moment staat de teller op 64 procent. “Is het een erotische thriller? Een rechtbankdrama? Een serie over problemen in de samenlevingen? Soms zijn het al deze dingen, hoewel het meestal niets van dit alles is. De miniserie mist een duidelijk genre of identiteit,” schrijft The Independent.

Toch is niet iedereen negatief over de Netflix-serie. Er zijn ook genoeg positieve reviews te vinden. “Anatomy of a Scandal overwint zijn gebreken goed genoeg om de basis te leggen voor wat bedoeld is om een doorlopende franchise van strak opgebouwde op zichzelf staande thrillers te worden,” vindt CNN.

Ook op IMDb weet de serie degelijk te scoren met een 7,1. Op de reviewsite krijgen vooral de acteurs flink wat complimenten die een goede miniserie neerzetten ondanks het zwakke verhaal.

Of de serie echt goed of slecht is kun jij natuurlijk alleen zelf bepalen. Je ziet de zes afleveringen nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen