Netflix doet grote Stranger Things-onthulling (en we zijn doodsbang)

Films & Series Jeroen Kraak 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna zover: Stranger Things komt eraan. Toch zijn we nu al bang als we aan de serie denken. Dat komt door de onthulling van Netflix.

We hebben veel te lang moeten wachten op het vierde seizoen van Stranger Things. Door corona en allerlei andere factoren is het bijna drie jaar geleden toen het laatste seizoen op Netflix verscheen. We hebben dan ook lang na kunnen denken over het nieuwe monster in de serie. De streamingdienst heeft onze verwachtingen echter overtroffen.

Een verschrikkelijk monster in Stranger Things

Een angstaanjagende serie heeft een goed monster nodig. Misschien is goed niet het juiste woord. Het moet een weerzinwekkend, verschrikkelijk, gruwelijk beest zijn die je de stuipen op het lijf jaagt. De Demogorgon – of hoe het monster ook heet – uit de eerdere seizoenen van Stranger Things was een voltreffer, maar het kan toch nog een tandje erger laten de makers van de Netflix-serie zien.

Bloederige Spaanse Netflix-serie doet La Casa de Papel vergeten

Alsof de inwoners van Hawkins nog niet genoeg hebben geleden, krijgen ze nu te maken met Vecna. Een gevecht zoals in Stranger Things nog nooit is vertoond. De Stranger Things-crew doet nu een boekje open over het monster en de creatie ervan.

“Vecna ziet er menselijk uit, maar hij bestaat uit vele vormen en texturen. Er zijn veel wortels en organische vormen en vezelige spieren,” vertelt productiedesigner Barrie Gower aan ScreenRant. Vecna is dus langzaam gemuteerd van mens tot monster.

Stranger things Netflix Vecna
Vecna (Afbeelding: Netflix)

Het begin van Vecna

Om Vecna te begrijpen moet je terug naar de jaren ’50 in de serie. Victor Creel leek een typische familieman in een buitenwijk, totdat hij met zijn vrouw en twee kinderen naar Hawkins verhuisde. Daar gebeurde vreemde dingen in zijn huis en uiteindelijk vermoordde hij zijn gezin. Sindsdien zit hij vast in een psychiatrisch ziekenhuis. Vecna is het monster dat in de zolder van het huis van Creel woont en Victor waarschijnlijk gek heeft gemaakt.

Maar Vecna is niet alleen. Hij heeft ook nog een aantal vliegende hulpjes, zogenaamde demo-bats. Alleen zijn ze niet zo gevaarlijk, maar in een groep zijn ze enorm dodelijk. Daarnaast zijn het de ideale spionne.

We mogen dan ook veel verwachten van het nieuwe seizoen Stranger Things. CGi, de techniek achter de special effects, is de laatste jaren veel beter geworden. Daarnaast hebben de makers nu ook veel meer ervaringen met de technieken. We kunnen dus een weerzinwekkend ontwerp zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen