Bloederige Spaanse Netflix-serie doet La Casa de Papel vergeten

Films & Series Jeroen Kraak 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft een nieuwe Spaanse original in huis. Een duistere titel die zich afspeelt in de veertiende eeuw met veel geweld en intriges.

La Casa de Papel was de afgelopen jaren een van de grote trekpleisters van Netflix. De serie over de bankovervallen in Madrid wisten veel kijkers dan ook aan de buis te kluisteren. Het heeft de standaard voor Spaanse series een flink stuk opgerekt. Nu probeert de streamingdienst het opnieuw met een andere serie, maar is dat ook gelukt?

Los Herederos de la Tierra op Netflix

Los Herederos de la Tierra heeft zijn weg gevonden naar de Netflix Top 10. Op dit moment staat de Spaanse serie op plaats 6 en weet het dus veel mensen te boeien. Als je de beelden ziet, weet je meteen dat je met een ander soort serie te maken hebt.

Los Herederos de la Tierra op Netflix gaat over de vindingrijke jonge Hugo Lor. Hij probeert naam te maken in het Barcelona van de 14e eeuw. Tegelijkertijd moet hij een belofte nakomen aan de familie Estanyol. Al sinds zijn twaalfde is Hugo’s grote droom om scheepsbouwer te worden. Toch is zijn leven niet makkelijk, want de jongen is eenzaam en zijn moeder is gedwongen om hem te verlaten. Gelukkig neemt de gerespecteerde oude man Arnau Estanyol hem onder zijn hoede.

Gemende reacties

Los Herederos de la Tiera staat nog maar net op Netflix. De serie heeft dan ook nog niet zoveel beoordelingen op IMDb. Na 207 beoordelingen staat de serie gemiddeld op een 6,8.

Harde Poolse hooliganfilm is de nieuwe hit op Netflix

De Netflix-serie lijkt voor echte tweespalt te zorgen op het recensieplatform. “Het is rauw en prachtig opgeschreven. Gonzalez Luna is een fantastische acteur en hij laat je echt zijn pijn voelen,” is een van de reacties. Andere kijkers noemen Los Herederos de la Tierra juist weer saai en traag. Toch lijkt het een goede serie te zijn voor mensen die van historisch drama houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!