Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Harde Poolse hooliganfilm is de nieuwe hit op Netflix

Polen heeft de twijfelachtige eer om bekend te staan om haar voetbalhooligans. Dat lijkt ook meteen een goed script voor een film op Netflix.

Het mooie aan Netflix is dat je toegang hebt tot films, series en documentaires van over de hele wereld. Zo hebben we de afgelopen jaren onder andere kunnen genieten van La Casa de Papel, Lupin en natuurlijk Squid Game. Nu baart een bijzondere Poolse film opzien op de streamingdienst.

Furioza op Netflix

Dat de makers hooligans kiezen als onderwerp van de film is niet een heel rare keuze. Hooliganisme is in het Poolse voetbal een probleem. De relschoppers uit het land staan dan ook bekend als een van de hardste in het wereldje.

Vijf Netflix-tips die de streamingdienst naar een hoger niveau tillen

Furioza, zoals de film op Netflix heet, gaat over drie vrienden die door het lot gescheiden zijn van elkaar. Dawid heeft een roerig verleden, maar tegenwoordig werkt hij als dokter. Zijn leven wordt op stelten gezet als zijn oude liefde Dzika bij hem op bezoek komt. Tegenwoordig werkt ze voor de politie en zij stelt hem voor een lastige keuze: infiltreren in een hooligangroep, of zijn broer voor een lange tijd in de bajes.

Dawid kiest eieren voor zijn geld en gaat de georganiseerde misdaadgroep in. In het midden van een strijd om geld en macht krijgt hij te maken met een oude vriend. Hij bekijkt de ‘nieuweling’ met constante argwaan. Dawid zal ontdekken dat de wereld die hij probeert te ontsnappen hem veel harder naar zich toetrekt. Hieronder zie je een trailer, al is die wel in het Pools.

Dit vinden kijkers van de film

Verschillende mensen hebben de Poolse film al gezien op Netflix. Op IMDb scoort de titel een 6,3 op basis van 1.800 beoordelingen. Tien gebruikers op het platform hebben moeite gedaan om een uitgebreidere review te schrijven. “Een klein beetje gangster, een klein beetje misdaad, maar enorm veel gevechten met blote vuisten en messen. Soms verwacht je geen goede film te krijgen, dus als het dan toch zo is sta je versteld,” schrijft een kijker.

Ook op Twitter is men redelijk positief zoals je in de tweets hierboven leest. Ben je benieuwd naar de film? Dan kun je ‘m nu streamen op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!