Nieuwe misdaadserie stormt de Netflix Top 10 binnen

Films & Series Jeroen Kraak 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig komen er nieuwe namen binnen in de populariteitslijst van Netflix. Dit keer lichten we Pieces of Her uit.

Netflix staat al vol met series en films en daar komt elke dag weer meer content bij. Het kan daarom ontzettend moeilijk zijn om een goede show te kiezen om te kijken. De populariteitslijst van Netflix maakt het natuurlijk wel iets makkelijker. Zo weet je over welke serie je kunt meepraten bij de koffieautomaat op het werk. Toch betekent het niet altijd dat een serie in de lijst echt goed is. Vandaag vertellen we je over Pieces of Her. Zo kun je zelf kiezen of je de show wil kijken, of dat je ‘m beter links kunt laten liggen.

Pieces of Her op Netflix

Pieces of Her staat nu op de zevende plaats in de Top 10 van Nederland. Dat is natuurlijk niet heel raar. Misdaadseries doen het altijd goed op de rode N. Daarnaast is de serie pas sinds deze week te zien. Shows doen het vaak het best in de eerste weken.

Vijf Netflix-tips die de streamingdienst naar een hoger niveau tillen

Netflix beschrijft Pieces of Her als volgt: “Levens in gevaar. Een verleden vol geheimen. Als een gewelddadige aanval de barsten in hun relatie blootlegt, moeten een moeder en dochter vechten om te overleven.”

Pieces of Her is gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende thrillerschrijfster Karin Slaughter uit 2018. De hoofdrol in de serie is voor Toni Collette, die je binnenkort ook ziet in HBO-miniserie The Staircase. Eerder zag je haar al in films als Hereditary en Little Miss Sunshine.

Gemengde reacties

De nieuwe serie op Netflix wordt gemengd ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoort de serie 47 procent bij de recensenten en 36 procent bij het grote publiek. The Independent geeft de serie drie sterren. “De serie heeft verschillende schokkende en goede plottwist die inderdaad de waas van passief kijken doorbreken waar we zo aan gewend zijn. En misschien is die adrenalinestoot genoeg.”

The Hollywood Reporter is het daar niet helemaal mee eens. Het medium vindt dat de emotionele afstand met de kijker te groot is.

Om IMDb zijn de kijkers wat minder ontevreden. Zij geven de serie een 6,4. Veel mensen geven de serie dan ook rond een zes. Hoewel het dus geen echt hoogstaande serie is, is het toch een prima titel om je even mee te vermaken als je niets te doen hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen