Google helpt je nu met het vinden van informatie die je niet kan beschrijven

Apps Jeroen Kraak 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je iets wil zoeken op het internet, kom je al snel op Google uit. Maar hoe moet je iets vinden als je niet weet hoe het heet? Daar is nu een oplossing voor.

We zijn allemaal wel eens de naam kwijt van iets wat we aan het zoeken zijn. Dan wordt het natuurlijk lastig om dat te vinden. Dat vinden de slimme koppen bij Google ook een probleem. Zij hebben nu een oplossing in gedachten.

Google helpt je zoeken

Helaas is er nog wel een probleempje. Google kan natuurlijk (nog niet) jouw gedachten lezen. Je zal dus wel een foto moeten hebben van het gene wat je zoekt. Zelf geeft de zoekmachine een optie wanneer de functie ideaal is.

Met Google Lens kun je een foto maken van een product dat je zoekt, bijvoorbeeld een blauwe versie van een trui die je hebt gezien in een andere kleur. Je maakt een foto van die trui in het wit en tikt daarbij het woord blauw. Google Lens laat je vervolgens een blauwe versie zien en laat meteen weten waar je die kunt kopen.

Meer dan alleen shopping-app

Hoewel het dus lijkt dat app vooral handig is om te shoppen, kun je er volgens Google nog veel meer mee. Zo laat het bedrijf aan The Verge weten dat het bijvoorbeeld heel makkelijk is om een kapot onderdeel van een fiets te vinden waardoor je deze kunt vervangen. Ook kun je een foto invoeren van een plant en zoeken naar instructies om ‘m te verzorgen.

De mogelijkheden lijken dus eindeloos, maar zoals gezegd is dit nog een beta. Dat betekent dat alles nog getest moet worden voordat het echt bij iedereen kan worden uitgerold. Deze versie is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar vanaf vandaag en nog niet in Nederland. Wij zullen dus nog even moeten wachten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen