Supersnel internet in huis met deze Wifi 6E Orbi-router

Smart Home Jelle van Es 8 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

De afgelopen jaren hebben we meer dan ooit gemerkt dat het hebben van een goede internetverbinding in huis een must is. Zeker met het vele thuiswerken was het soms zwaar. Dat kwam voornamelijk door een combinatie tussen veel apparaten die we inmiddels in huis hebben en dat je daarmee zwaardere acties moest doen. Of het nu gaat om het streamen van videocontent, het voeren van videogesprekken of het downloaden van bestanden. Investeren in een goede verbinding is dus belangrijk. Als je een groot huis hebt en qua budget veel te besteden hebt, dan is de nieuwste Orbi-set een must. Het gaat hier om een Wifi 6E Mesh System onder het kopje van de RBKE960.

De Orbi RBKE960 is een Wifi 6E systeem. In mijn testsessie heb ik de grootste set gepakt. Dat is er eentje die naast een router bestaat uit twee satellieten. De eerste heb ik daarbij op de eerste verdieping op mijn werkkamer geplaatst, terwijl de tweede op zolder staat. De satellieten zorgen er voor dat de internetverbinding wordt doorgestuurd, waardoor je overal en altijd een stabiele en supersnelle verbinding hebt. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Netgear Orbi RBKE960 Wifi 6E router review

Makkelijk in gebruik

Net zoals de andere producten die Netgear op de markt heeft gebracht, is de Orbi RBKE960 zeer gebruiksvriendelijk. Je doet alles via de app op je smartphone. Daarmee scan je de QR-code op de router en vervolgens moet je wat stappen voltooien om alles te laten werken. De satellieten voorzie je op het juiste moment van stroom en in mijn geval wordt er automatisch een verbinding gemaakt. Het enige dat je nog hoeft te doen is ze op de juiste plek zetten. En genieten.

Je hebt hem snel staan (Afbeelding: Netgear)

Overal een goede verbinding

Want met deze Netgear Orbi RBKE960 heb je gewoon een briljante verbinding overal in huis. En geloof me, ik heb veel gedaan. Ik heb gewerkt met internet via het stroomnetwerk of met repeaters. Maar met dit apparaat heb ik echt voor het eerst dat het werkt zoals je wilt dat het werkt. Wanneer ik met mijn smartphone door het huis loop, dan maakt hij automatisch verbinding met de juiste satelliet zonder dat ik iets hoef te doen en maakt het eigenlijk niks meer uit waar ik met mijn laptop werk. Overal loopt het nu als een zonnetje. Zelfs wanneer ik met meerdere mensen thuis ben en er een zwaar beroep wordt gedaan op het netwerk.

Netgear Orbi RBKE960 Wifi 6E
Gamen met de PlayStation 5 is een feest (Afbeelding: Netgear)

Heerlijk snel

De Netgear Orbi RBKE960 heeft dus een goede verbinding en is razendsnel. Dat komt voor een groot gedeelte door de techniek. Het betreft hier een quad-band Wifi 6e mesh systeem. Die heeft onder andere de 6 GHz band voor sneller internet. Daarnaast heb je de standaard 2.4 GHz band voor je ietwat oudere apparaten en twee 5 GHz banden. Eentje daarvan is een Dedicated Backhaul en zorgt ervoor dat de verbinding tussen de router en de satellieten echt optimaal werkt. Ik heb boven iets minder snelheid dan beneden, maar het verschil is nu minimaal.

Netgear Orbi RBKE960 Wifi 6E
Heerlijk snel (Afbeelding: Netgear)

Wifi 6E brengt de toekomst

De Netgear Orbi RBKE960 maakt daarnaast dus gebruik van Wifi 6E. Dat is zeg maar een verbeterde versie van Wifi 6 en is vooral voor de toekomst handig. Toevallig heb ik de Motorola Edge Pro 30 kunnen testen en daarmee haalde ik hoge snelheden. Maar het is vooral iets dat voor de toekomst handig is. Bepaalde slimme apparaten komen op die 6 GHz band te staan en hebben minder interference met elkaar. Dat moet ervoor zorgen dat je verbinding constant en hoog blijft, ook als je meerdere slimme apparaten hebt. Dat gaat een groot voordeel zijn ten op zichte van de huidige technieken, waarbij meerdere apparaten er toch voor zorgen dat de verbinding wat minder goed is. En dat hoeven geen eens je eigen apparaten te zijn. Ook devices bij de buren kunnen voor die vertraging zorgen.

Klaar voor de toekomst (Afbeelding: Netgear)

Zeer prijzig

Er zijn veel redenen om enthousiast te zijn over de Netgear Orbi RBKE960. Als je een flink huis hebt, bizar veel apparaten daar hebt staan en gewoon overal goed internet wil hebben, dan is dit jouw antwoord. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. De set zoals ik die getest heb met twee satellieten kost je namelijk 1699 euro. Hoe goed het ding ook is, dat is echt een flinke investering en is dus zeker niet voor iedereen weggelegd.

Als je zo’n huis hebt, dan kun je hem betalen (Afbeelding: Netgear)

De Netgear Orbi RBKE960 is nu beschikbaar en onder andere hier te bestellen. Wil je meer lezen over alles dat met Wifi 6 te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen