Tesla Robotaxi: futuristisch, autonoom en natuurlijk volledig elektrisch

Elektrische auto's Mark Hofman 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen nacht was het zover: Tesla’s Cyber Rodeo. Tijdens het evenement vertelde CEO Elon Musk over de nieuwe Gigafactory in Texas, de plannen voor de korte termijn én de plannen voor de toekomst. Had er iemand een robot taxi besteld?

Elon Musk heeft tijdens het evenement aangekondigd dat Tesla met een heuse Robotaxi komt. Wanneer deze precies verschijnt werd niet duidelijk, maar we weten wel al een beetje wat we kunnen verwachten.

Tesla Robotaxi: de toekomst zoals we hem kennen

Wie de toekomst vroeger voor ogen had, die zag waarschijnlijk vliegende auto’s voor zich. Waar die ontwikkeling nog even op zich laat wachten is een ander onderdeel wel al van de partij. Elon Musk en Tesla hebben tijdens de Cyber Rodeo meerdere malen gesproken over autonome elektrische auto’s. Full-Self Driving moet dit jaar toch echt uitgerold worden én de toekomst van de taxi komt eraan.

Tijdens het evenement introduceerde Elon Musk de Tesla Robotaxi. Het gaat om een futuristisch ontworpen auto die zich volledig autonoom voortbeweegt. De naam zegt het al: het bedrijf richt zich hiermee niet op de consumentenmarkt, maar puur op taxidiensten. Zakelijk, dus.

Veel wilde de CEO er nog niet over zeggen, maar het wordt wel duidelijk dat er geen gebruikgemaakt gaat worden van een bestuurder. De Tesla Robotaxi doet het dus helemaal zelf en brengt mensen, geheel elektrisch, van A naar B.

Het jaar van nieuwe voertuigen

Het jaar 2022 is er eentje die vooral achter de schermen bij Tesla interessant is. Iets waar jij als consument natuurlijk ook iets aan hebt. Elon Musk liet weten dat de focus voor 2022 het opschalen van de productiecapaciteit en Giga Texas zijn.

Full Self-Driving: Tesla komt eindelijk met grote bèta-update

Vanaf volgend jaar kunnen we volgens Musk genieten van nieuwe voertuigen. Het jaar 2023 wordt het jaar van de Cybertruck, Tesla Semi en de compleet vernieuwde Roadster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen