Tesla Cybertruck laat definitief op zich wachten tot 2023

Elektrische auto's Wesley Akkerman 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Had je het goede voornemen om in 2022 lekker rond te rijden in een Tesla Cybertruck? Dan moet je dat voornemen even bijschaven. De CEO van de autofabrikant, Elon Musk, laat namelijk weten dat de grote, elektrische auto voorlopig nog op zich laat wachten. De truck komt in elk geval niet voor het einde van 2022 uit.

Musk deelt dit nieuws tijdens de bespreking van de financiële cijfers (.pdf) van het vierde kwartaal. De Cybertruck verschijnt “op z’n vroegst pas in 2023”, is zijn boodschap. De productie van de auto is namelijk uitgesteld tot volgend jaar. “Dit jaar brengen we geen nieuwe modellen op de markt”, is een andere opmerking.

Tesla Cybertruck in 2023

Die laatste opmerking impliceert ook dat we dus geen andere nieuwe auto’s hoeven te verwachten van Tesla. Denk dan aan een nieuwe Roadster of Semitruck. Mocht je op één van die auto’s wachten, dan kun je je verwachting dus bijstellen. In 2022 gaat het allemaal niet gebeuren. En of het bedrijf 2023 gaat redden, is ook nog maar de vraag.

Deze bizarre Tesla Cybertruck van hout wil je echt hebben
Tesla-CEO Elon Musk tijdens de presentatie van de Cybertruck. (Afbeelding: Frederic J. BROWN / AFP)

Veel fabrikanten van technische producten strijden namelijk nu om dezelfde onderdelen en grondstoffen. Door de pandemie lagen en liggen verschillende industrieën op hun gat en anders krijgen ze wel te maken met flinke productievertragingen. Auto’s van Tesla hebben bijvoorbeeld chips nodig, waar ondernemingen als Samsung ook vraag naar hebben.

Het doel voor 2022

Hoewel de chipproblemen minder erg zijn dan voorheen, speelt het nog steeds parten. Musk stelt verder dat Tesla het doel heeft de productie van reeds uitgebrachte auto’s op te schalen in 2022. Wanneer het bedrijf dan een nieuw model lanceert, dan heeft dat veel invloed op de output van auto’s en natuurlijk de winst.

Tot slot laat Tesla nog het volgende weten in een statement. De groeiratio voor 2022 is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk dan aan operationele efficiëntie en de capaciteit en stabiliteit van de bevoorradingsketen. Daarmee lijkt het bedrijf de verwachtingen alvast te willen temperen voor de komende maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tesla (.pdf)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen