De droom van iedere Star Wars-fan: Rus bouwt eerste échte lightsaber

Gadgets Thomas Aalderink 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds de release van de allereerste Star Wars-film is het de droom van iedere fan: het bezitten van een echt lightsaber. Door de jaren heen hebben we vele imitaties gezien. Sommigen waren behoorlijk overtuigend, maar zo echt als deze nieuwkomer was er geen één. Zo oordeelt ook Guiness World Records.

Volgens de welbekende instantie die records bijhoudt is dit de eerste ‘retractable lightsaber’ ter wereld. Wat dit wil zeggen is dat hij, net als de lightsabers in Star Wars, intrekbaar is. Het zwaard is wanneer deze uit staat niets minder dan een handvat. Maar met een druk op knop verandert dat echter.

Het eerste échte lightsaber

Zodra je dit lightsaber activeert, komt hij tot leven. Een straal plasma schiet eruit en vormt zo de kling van het zwaard. De straal is ongeveer een meter lang en mag dus met recht een zwaard genoemd worden. Het gloeiende deel is misschien minder stabiel dan we zien in de Star Wars-films, maar dat maakt dit lightsaber niet minder indrukwekkend.

Qua kracht doet hij namelijk amper onder voor de filmversie. Zo kan dit lightsaber daadwerkelijk door staal snijden. Helaas kun je niet lang van deze kracht genieten. Op volle kracht gaat hij slechts 30 seconden mee, daarna moet hij weer aan de lader.

Star Wars en Marvel

Dit indrukwekkende lightsaber is gemaakt door de Russische YouTuber Alex Burkan. Deze creatieveling kan zo’n beetje alles maken en deelt dat via zijn YouTube-kanaal. Daarnaast is hij een grote filmliefhebber. Die twee passies komen regelmatig samen, en niet alleen in de vorm van dit lightsaber. Naast Star Wars is Alex ook fan van Marvel. Zo werkt hij momenteel aan een werken Iron Man pak.

The Book of Boba Fett: alles wat je over de Star Wars-serie moet weten

De kans dat je in het echte leven ooit zelf zo’n gevaarlijk lightsaber kan bezitten, is nihil. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je een echte Jedi te voelen. Bijvoorbeeld in games. Gelukkig zijn er daar voorlopig genoeg van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen