EA zet hoog in en kondigt drie nieuwe Star Wars-games aan

Games Jelle van Es 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Er was een tijd dat alleen Electronic Arts games met een Star Wars-licentie mocht maken. Inmiddels zijn ook andere uitgevers bezig met games die zich afspelen in het universum, zoals Ubisoft.

Toch blijft Electronic Arts nog Star Wars-games maken. En gisteren kondigde het op dat gebied drie nieuwe titels aan. En er is genoeg reden om daar enthousiast van te worden.

Nieuwe Star Wars-games in de maak

Van de drie Star Wars-games die op het blog van Electronic Arts zijn aangekondigd, is er één die een beetje duiding heeft gekregen. Het gaat om een nieuwe game in de Jedi-serie. De eerste game daarvan kwam een paar jaar geleden uit en was zeer vermakelijk. Het is dan ook goed dat de uitgever heeft besloten dat die game een vervolg krijgt. De game wordt gemaakt door Respawn Entertainment en aan het hoofd van het project staat Stig Asmussen. Die was ook verantwoordelijk voor het eerste avontuur.

Sowieso heeft Respawn Entertainment veel voor het zeggen. Naast Star Wars Jedi 2 (laten we hem zo maar even noemen) worden ook de twee andere projecten binnen het team gemaakt. Ten eerste komt er een nieuwe shooter. Aan het hoofd van dat project staat Peter Hirschmann, die in het verleden veel games heeft gemaakt die rondom de franchise draaide. De derde game die in de maak is, is een strategiegame, waarbij er wordt samengewerkt wordt met Bit Reactor. Dat is een studio die onlangs is opgestart en bestaat uit mensen die vroeger aan de XCOM-games hebben gewerkt.

Duurt nog wel even

Uiteraard gaat het nog wel even duren voordat je met de nieuwe games aan de slag kunt gaan. Omdat er eigenlijk geen informatie is, verwacht ik de games eigenlijk pas ergens in 2024.

The Book of Boba Fett: alles wat je over de Star Wars-serie moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen