Google Assistent houdt nu haar waffel met één simpele opdracht

Apps Wesley Akkerman 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je iets voor elkaar wil krijgen via de Google Assistent, dan moet je daarvoor het inmiddels bekende zinnetje “Hey Google” uitspreken. Vervolgens deel je het commando en voert de stemassistent dat uit. Maar wat nou als de Assistent te lang doorgaat met praten en je al gehoord hebt wat je wilde horen?

Dan gebruik je in het vervolg gewoon het woordje “stop”. Tenminste, dat is wat Google laat weten in een bericht op Twitter. Vooralsnog werkt dit alleen op smart displays en slimme speakers, dus nog niet op je smartphone of tablet. Je hoeft voor dit commando dus niet meer de “Hey Google” te gebruiken.

“Hey Google, stop”

We hebben het hier zelf even op de redactie uitgeprobeerd en komen van een koude kermis thuis. Bij het opvragen van, bijvoorbeeld, het weerbericht, blijft de Google Assistent doorpraten nadat we “stop” riepen. Ze stopte pas echt met praten op het moment dat we de tekst “Hey Google, stop” gebruikten, helaas.

Waarschijnlijk is het dus zo dat deze optie vooralsnog niet beschikbaar is in Nederland. We zien het Nederlandse Twitter-account hier in elk geval geen melding van maken. Ook hebben we geen persbericht ontvangen. Het ziet er dus naar uit dat we in Nederland nog even moeten wachten op de nieuwe mogelijkheid.

Google Assistent in Nederland

Het is best jammer dat bepaalde functies in Nederland langer op zich laten wachten. De Amerikaanse versie, of Engelstalige variant, is in elk geval veel uitgebreider dan de versie die we in Nederland hebben. De Google Assistent kan zo veel beter zijn dan ze nu is; maar we begrijpen dat het tijd kost om specifieke zaken te implementeren in andere talen.

Desondanks kijken we ernaar uit om de Google Assistent met één woord aan te spreken, middels het woordje “stop”. Met een enkel woord houdt ze op over het weer of het nieuws en zet je het alarm van wekkers en timers stil. Het zijn soms de kleine dingen in het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen