The Book of Boba Fett: alles wat je over de Star Wars-serie moet weten

Films & Series Jeroen Kraak 26 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans van Star Wars kijken er al een jaar naar uit maar nu is het bijna zover: The Book of Boba Fett. Wij vertellen je wat je moet weten.

Fans van Star Wars werden na The Mandalorian getrakteerd op een teaser van The Book of Boba Fett. Het populaire karakter krijgt eindelijk zijn eigen serie. De grote vraag is natuurlijk wat je precies kunt verwachten. Wij geven je al een korte voorbeschouwing.

Dit is The Book of Boba Fett

In The Book of Boba Fett nemen we een kijkje in de onderwereld van Star Wars en speelt zich af in dezelfde tijd als The Mandalorian en de nog uit te komen spin-off Ahsoka. In de scène na de laatste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian zien we hoe Boba Fett samen met Fennec Shand de troon van Jabba the Hutt overneemt. Door zijn naam zo te vestigen hoopt hij een nieuw misdaadimperium op te bouwen.

De rest van de show blijft nog ongewis. Regisseur Robert Rodriguez vertelt dat de tweede helft van de eerste aflevering meer gaat onthullen. Elke aflevering heeft volgens hem grote verrasingen. We zijn gezien de eerdere cross-over in The Mandalorian dan ook benieuwd of we ook in deze serie weer een aantal bekende gezichten uit het Star Wars-universum gaan zien.

Wie is Boba Fett?

Het karakter Boba Fett is al meer dan 40 jaar oud. We zagen hem voor het eerst in de Star Wars Holiday Special uit 1978 en hij kwam ook terug in The Empire Strikes Back (1980) en Return of the Jedi (1983). Het zorgde voor een enorme populariteit en fans waren dan ook enorm blij dat het karakter terugkwam in The Mandalorian. Er kwam dan ook een schreeuw voor een eigen serie voor het karakter en daar heeft Disney naar geluisterd.

Het is opvallend dat Boba Fett de troon over neemt van Jabba the Hutt aangezien hij in de films de crimelord nog diende. Bovendien leek hetin The Return of the Jedi juist alsof hij gedood werd. Ook kwam hij al terug in Attack of the Clones, wat weer een prequel was. Daar kwamen erachter dat hij een genetische kloon en adpotiezoon was van de bekende premiejager Jango Fett.

The Book of Boba Fett Disney+ Star Wars
Zonder helm. (Afbeelding: Disney)

Flinke uitgaven

Om The Book of Boba Fett een succes te maken smijt Disney er flink wat geld tegenaan. Er zou meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven zijn aan het eerste seizoen. Toch is dat minder dan dat Disney uitgeeft voor de gemiddelde Marvel-serie op haar streamingdienst.

Star Wars: alle 17 films en series die nog uit gaan komen

Hoe het echt allemaal gaat aflopen, zien we vanaf 29 december op Disney+. Dan komt de eerste aflevering online, waarna er elke week een nieuwe episode uitkomt. In totaal zijn dat er zeven, wat betekent dat de laatste aflevering op 9 februari is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen