Feest: deze topgame van de Alan Wake-ontwikkelaar is vandaag gratis

Games Jelle van Es 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De Epic Game Store is goed bezig om gamers even te verwennen. Voordat we een paar dagen van kerst konden genieten, gaven ze al de game Vampyr weg. En vandaag komt er een topgame van de mensen van Alan Wake beschikbaar.

Deze keer gaat het om de game Control, die in 2019 werd uitgebracht en toen werd gezien als één van de beste games van het jaar. En de game speelt zich af in hetzelfde universum als Alan Wake, dus ideaal als voorbereiding van het tweede deel dat onlangs werd aangekondigd.

Control van de Alan Wake-ontwikkelaar is gratis

En het mooie van dit alles is dat je eigenlijk niet heel erg veel hoeft te doen. Het enige wat je moet dus is voor 17 uur vanmiddag even naar de Epic Game Store te gaan en daar de game Control te selecteren. Vervolgens voeg je hem toe aan je catalogus (moet je alleen nog even inloggen) en vanaf dat moment is de game van jou. Je hoeft hem dus niet eens te downloaden. Je kunt het gewoon via je je smartphone doen en dan op een later moment wanneer je achter je pc zit hem daadwerkelijk in de download gooien. Het is wat dat betreft echt een fluitje van een cent.

Control Alan Wake
Control (Afbeelding: Remedy Entertainment)

Control is dus gemaakt van hetzelfde team als Alan Wake. In de game krijg je te maken met een Amerikaanse geheime dienst en wordt jij als Jesse Faden de nieuwe Director. Je krijgt echter ook te maken met een buitenaardse kracht, waar je mee af moet rekenen. Het is een third person action-adventure die je de mogelijkheid geeft om met verschillende vaardigheden aan de slag te gaan. Ook heb je een groot wapenarsenaal.

Deel twee in de maak

Zoals we eerder al zeiden was onlangs deel twee van Alan Wake aangekondigd. Meer daarover lees je hier.

Alan Wake 2 onthuld: klassieker krijgt langverwacht vervolg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen