Dit zijn de beste 6 Netflix-series in 2021 volgens ons

Films & Series Jeroen Kraak 26 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Op Netflix zagen we het afgelopen jaar veel films en series voorbijkomen. Wij zetten de beste series en films volgens ons op een rij.

2021 was een bijzonder jaar voor Netflix. De coronapandemie duurt nog steeds voort en dat heeft ook zijn invloed op films en series. Maar welke zijn nu het beste van het jaar volgens ons? Wij zetten vijf bijzondere titels van de streamingdienst op een rijtje.

Squid Game

Squid Game is wellicht de meest opvallende serie van het jaar. Zelfs Netflix heeft nooit durven dromen dat de Koreaanse titel alle andere series van de troon zou stoten. In de show zien we een spel op leven en dood waarbij de winnaar er met een grote prijs vandoor gaat. Tegelijkertijd toont de serie een groot maatschappelijk probleem in Zuid-Korea. De serie krijgt lovende recensies en heeft misschien wel een van de meest indrukwekkende afleveringen die ooit te zien is geweest in een serie.

Lupin

Frankrijk heeft er een nieuwe oude held bij: Lupin. Omar Sy wist met zijn rol als charmante meesterdief vele harten te veroveren. In de show zien we hoe hij wraak neemt op de man die volgens hem achter de zelfmoord van zijn vader zit. De serie is een rollercoaster van spannende momenten. Natuurlijk is hartje Parijs een van de mooiste decors die je voor een serie kunt hebben. De serie is een meesterzet geweest voor Netflix.

Maid

Deze bijzondere miniserie van Netflix weet hoge ogen te scoren bij een breed publiek. Het verhaal gaat over een jonge moeder die uit een gewelddadige relaties stapt. We zien hoe ze er alles voor doet om haar kind een betere toekomst te geven en probeert te ontsnappen van de problemen in het verleden.

Seks Education seizoen 3

Bij elk vervolg van een serie is het maar de vraag of het net zo goed kan zijn als de voorgaande delen. De makers van Sex Education hebben echter een nog betere prestatie neer weten te zetten door een nog beter deel te maken dan de voorgaande seizoenen. We leven in seizoen 3 nog meer mee met de hoofdpersonen. Tevens is de aandacht wat meer gericht op de andere personages dan Otis alleen, wat er voor zorgt dat nog meer verhalen kunnen worden verteld.

La Casa de Papel seizoen 5

Aan al het goede komt een eind en dus ook aan La Casa de Papel. Netflix en de makers hebben precies het juiste moment gekozen om te stoppen. Als de serie nog langer was doorgegaan zou het uitgekauwd worden. Nu knallen de makers met een spectaculair einde dat voor voldoening zorgt. Tevens lieten de makers eerder al zien dat ze er geen moeite mee hebben om belangrijke personages te laten te sterven. Iets wat de kracht toont van een goed verhaal.

The Witcher seizoen 2

We sluiten dit lijstje af met de Netflix-serie waarnaar de meeste mensen waarschijnlijk al het hele jaar naar uitkijken. The Witcher moet het paradepaardje van Netflix worden en het tweede seizoen stelt daarin niet teleur. De serie kent nog meer diepgang en we zien eindelijk wat meer wat er in het hoofd van Geralt speelt. De serie kent wat meer diepgang, terwijl de vertrouwde actie zeker niet verloren gaat.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen