Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel: komen er spin-offs of extra seizoenen op Netflix?

Het einde van La Casa de Papel is nabij. Letterlijk, want vanaf vrijdag kun je het laatste deel zien. Of komt er toch nog meer aan?

Vrijdag is een mooie en tegelijkertijd ook een trieste dag voor La Casa de Papel-fans. Vanaf dan weten we eindelijk hoe de overval op de Spaanse Bank afloopt. Gaan de overvallers er met het goud vandoor, of laten ze net zoals andere personage het leven. Hoe het ook mag aflopen er komt definitief een einde aan. Toch?

Het einde van La Casa de Papel

Tijdens een persconferentie over het laatste seizoen van La Casa de Papel vertellen de leden van de cast en de makers over de laatste loodjes van de serie. Zo lees je in dit artikel hoe ze het afscheid ervaren. Natuurlijk komt er aan alles een einde, maar is er ook weer ruimte voor iets nieuws. De makers van de serie krijgen dan ook vragen over het vervolg. Want komt er op een later moment niet nog een seizoen? Of is er wellicht ruimte voor een of meerdere spin-offs.

“Er komt sowieso geen zesde of zevende seizoen van La Casa de Papel. Dat zit er echt niet in. Het verhaal wordt afgerond en we stoppen op het hoogtepunt,” vertelt regisseur Jesús Colmenar, die tevens uitvoerend producent van de serie is. “Andere projecten zijn een ander verhaal.”

Een ander verhaal centraal?

Toch betekent dat antwoord niet dat we helemaal niets meer van La Casa de Papel zullen horen. Zo is het mogelijk dat er een spin-off komt van één of meerdere karakters. Zelf doet bedenker Álex Pina er wat vaag over.

“Ik dacht vandaag dat we vijf jaar geleden de pilot schreven en kijk waar we nu zijn. Het is een monster geworden en een geweldige reis. Ik kan dus ook niet zeggen wat er hierna komt. We denken na over een spin-off, maar ik kan geen antwoord erop geven. “

Het lijkt dus logisch dat er spin-off van La Casa de Papel uitkomt. Er zijn zelfs al geruchten over een eventuele prequel of sequel van de serie. Berlin zou bijvoorbeeld een ideaal kunnen zijn, aangezien hij al zijn eigen verhaallijn had na zijn dood in de serie. Maar natuurlijk kan ook een deel van de cast verdergaan als crimineel, mochten ze de Spaanse Bank levend verlaten. Natuurlijk wordt het dan wel weer een andere serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!