Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series reviews 18 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Sex Education seizoen 3: nog net zo ongemakkelijk en herkenbaar

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is Sex Education terug op Netflix. Wij vertellen je of het derde seizoen net zo goed is als de eerste twee.

Hoewel Sex Education als doelgroep jongvolwassene heeft, is de serie bij zeer veel mensen populair. Het is een mix tussen humor en ongemakkelijkheid, maar met een serieuze ondertoon. Juist door die goede mix weet de titel ontzettend te boeien.

Sex Education is ongemakkelijk

Als je de eerste twee seizoenen van Sex Education hebt gezien, weet je dat de serie vol zit met heerlijk ongemakkelijke momenten. De meeste van die momenten zie je vrijwel in het begin bij de intro. Ook in seizoen 3 is het raak, maar een van de meest gênante zul je ergens in het midden van de serie zien. Het is een scène die je nog wel even bijblijft en het brengt poep- en plasgrappen naar een geheel nieuw niveau.

Het leuke aan het nieuwe seizoen van Sex Education is dat wat andere personen wat meer in de spotlight staan. Natuurlijk draait de serie weer om Maeve en Otis, maar zien we eindelijk de achtergrond van de arrogante Ruby terug en leer je haar zelfs begrijpen. Eigenlijk is ze zeer herkenbaar en worstelt ook zij met haar eigen problemen.

Meer Ruby minder Maeve

Waar Ruby ineens aardiger lijkt in Sex Education, wordt Otis juist wat irritanter in de serie. Hij is nog altijd de twijfelkont die we uit de eerdere seizoenen kennen, maar waar hij in het begin wat volwassener was, is hij in het derde seizoen eens wat kinderlijker zonder dat daar een reden voor is. Toch zien we weer het ouderwetse gedrentel tussen Maeve en Otis terug.

Maeve krijgt net zoals in het vorige seizoen weer de nodige morele dilemma’s op haar boordje. Ze worstelt nog steeds met haar het feit dat ze haar moeder heeft aangegeven voor drugsgebruik, waaronder haar jonge halfzusje leidt. Gebeurtenissen op school maken het niet makkelijker. Toch is het personage iets verder naar de achtergrond gepusht.

Sex Education Netflix
Een nieuw seizoen Sex Education. (Afbeelding: Sam Taylor/NETFLIX)

Groff

Een van de meest boeiende verhaallijnen in het nieuwe seizoen van Sex Education is het verhaal over de familie Groff dat je echt weet te raken. Terwijl Adam het moeilijk heeft met zijn gevoelens voor Eric en het uit de kast komen, heeft vader het lastig om überhaupt gevoel toe te laten in het nieuwe seizoen. De serie weet het zo te draaien dat je nu echt medelijden krijgt met de ooit zo verschrikkelijke schooldirecteur. Zijn ex-vrouw worstelt dan weer met Adam en kan niet echt hoogte van hem krijgen.

Natuurlijk zitten er in het nieuwe seizoen ook weer een aantal nieuwe personages in de serie. Zo is er schooldirecteur Hope en de nieuwe leerling Cal die non-binair is. De twee karakters voegen zeker wel wat toe, maar het zijn vooral de oudere personages die de serie blijven dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!