AliExpress-voertuig van de week: elektrische auto is minuscule pick-up truck

Elektrische auto's Lisanne Beijen 18 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe en soms ook bizarre innovaties te koop zijn. Het verbaast je vast niet dat je op AliExpress terecht kunt voor dit soort ehm, ‘innovatieve’ (lees: bizarre) elektrische fietsen, elektrische steps, en andere meer elektrische voertuigen.

Het meest opvallende AliExpress-voertuig van deze week is een piepkleine elektrische pick-up truck die meer op een speelgoedauto lijkt dan op een echte auto. Klein maar fijn, of zoiets.

AliExpress presenteert mini elektrische pick-up truck

Een pick-up truck is een handige auto voor off-road avonturen of om bijvoorbeeld mee te verhuizen. Wat onhandig is aan de auto? Het formaat. Een pick-up truck is niet de ideale optie voor in de stad of op iedere andere plek waar het moeilijk is een ruime parkeerplaats te vinden. Insert deze kleine elektrische auto van AliExpress. Dit bizarre elektrische voertuig is met moeite een SUV te noemen, al doet Ali daar natuurlijk niet moeilijk over.

AliExpress’ elektrische auto is slechts 3,2 meter lang. Door dit formaat mist hij de complete laadbak die pick-ups pick-ups maken. De laadbak van deze ehm, auto, is zo klein dat hij haast niet met het blote oog te zien is. Een onzichtbare laadbak hoeft helemaal geen nadeel te zijn. Het is een grove winst wanneer inparkeren (zonder daarbij andere geparkeerde auto’s te raken) niet je ding is.

Elektrische auto AliExpress
Elektrische mini pick-up truck (Afbeelding: AliExpress)

Normaliter past er prima een tweepersoons matras in de laadbak van een truck, maar dat gaat zeker niet passen achterin deze elektrische auto. Vouw het tweepersoons matras dubbel, vouw het nog een keer dubbel, en zaag er een hoekje af en leg die achterin het voertuig: voilà, het past.

Elektrische auto rijdt op zonne-energie

Wat deze hilarisch kleine auto van AliExpress nog beter maakt is dat hij rijdt op elektriciteit. De auto heeft een kleine 7 kWh accu die naast met elektriciteit ook kan worden opgeladen met zonne-energie. Nederland is niet overgoten met zon in de herfst en winter, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Een accu van dit formaat is namelijk zo opgeladen. Kom je toch met een lege accu langs de weg te staan? Dan is deze kleine auto vast licht genoeg om naar je bestemming te duwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen