Je OnePlus 9 (Pro) heeft zojuist een toffe nieuwe camerafeature gekregen

Smartphones Mark Hofman 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 9 en 9 Pro is vandaag voorzien van een nieuwe camerafunctionaliteit. De update is het resultaat van de samenwerking met Hasselblad en brengt een iconische camera naar de smartphones.

Door middel van een persbericht wordt duidelijk dat de OnePlus 9-serie nu beschikt over XPan Mode. Het zorgt ervoor dat je als consument op een nieuwe manier verhalen kunt vertellen door middel van beelden. Beelden die zijn gebaseerd op de unieke stijl van de Hasselblad XPan-camera.

OnePlus 9 (Pro) krijgt nieuwe feature

XPan Mode is dus een nieuwe camerafunctie die is gebaseerd op de iconische camera van Hasselblad. Dat is niet persé onverwachts, want de samenwerking met OnePlus werd vorig jaar groots aangekondigd. Het was dus slechts een kwestie van tijd voordat unieke camerafeatures hun weg naar de moderen smartphone zouden vinden. Iets dat in de vorm van XPan Mode dus niet gebeurt.

De modus is gebaseerd om de XPan-camera van Hasselblad. Deze wist de voordelen van het 33mm formaat te combineren met het gemak om soepel over te schakelen naar een panoramaformaat. Dit zonder dat de film, die je destijds zelf nog moest vervangen, verwisseld hoefde te worden. Destijds leverde dat heel veel voordeel op, anno 2021 zorgt dit voor een hele unieke stijl op je OnePlus 9 (Pro).

Via de zoeker van je OnePlus 9 (Pro) is het vanaf nu dus mogelijk om panorama foto’s te schieten en direct te zien hoe deze uit de verf zal komen met twee brandpuntafstanden van 30mm en 45mm. Hierdoor wordt de klassieke, en inmiddels iconische, een heel stuk toegankelijker.

Uniek resultaat

Deze samenstelling zorgt voor een uniek resultaat. Foto’s worden in de XPan Mode niet genomen in de standaard 12 megapixel-modus, maar in de 48 megapixel en 50 megapixel-modus. Dit zorgt ervoor dat je als resultaat een foto van 65:24 hebt met een resolutie van meer dan 20 megapixel.

De mooiste OnePlus 9 Pro is wit (en je hebt er helemaal niets aan)

Ben je nu benieuwd naar de nieuwe functionaliteit en wil je meer informatie? Check dan zeker even de website van OnePlus zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen