Spelen we straks deze klassieke games op de Nintendo Switch?

Games Jelle van Es 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Op de Nintendo Switch heb je vandaag de dag de keuze uit echt bergen aan games. Mocht je moderne games niks vinden? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van een bibliotheek van Super Nintendo en NES-games.

Dat kan via een actief Nintendo Switch Online-account. Wanneer je dat hebt, is het mogelijk om via een online verbinding heel wat klassieke games te spelen. En in de toekomst lijkt het er op dat het ook zou gaan kunnen met Nintendo 64-games.

Nintendo 64-games op de Nintendo Switch

Dat is althans hetgeen dat wordt aangenomen met de ontdekking van een nieuw patent. Het zou gaan om een patent voor een nieuwe draadloze controller. Het model is namelijk ingediend onder de naam HAC-043. En dat is één nummer meer dan het model nummer dat we kennen als de SNES-controller die in 2019 voor de Nintendo Switch werd uitgebracht. De opvolger van de SNES is natuurlijk de Nintendo 64. En dat zou dus kunnen betekenen dat het om een patent gaat voor een nieuwe draadloze controller waarmee je klassieke games kunt gaan spelen.

Super Mario 64 straks op de Nintendo Switch?
Super Mario 64 straks op de Nintendo Switch? (Afbeelding: Nintendo)

Met het indienden van het patent wil Nintendo 180 dagen geheimhouding hebben. Toch kunnen we vanuit de gegevens wel wat dingen vinden. Zo gaat het om een apparaat dat draadloos werkt met Bluetooth. Daarmee verbruikt hij 3,5mW aan stroom, dat net iets meer is dan de 2,7mW die de Joy-Cons vandaag de dag vragen. En dat is de informatie waar we het mee moeten doen. Naast de mogelijkheid dat het om een controller gaat voor de Nintendo 64, zou het ook kunnen dat dit een nieuwe soort Joy-Con is. Eentje die dan komt met de Nintendo Switch OLED op 8 oktober. En dat deze wellicht de Joy-Con-drift problemen van de spelcomputer weet op te lossen.

Even afwachten

Het kan dus heel tof zijn of dus een simpele update van bestaande hardware. Hopelijk gaan we er snel meer van horen. Wil je meer lezen over alles dat met de Nintendo Switch heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch krijgt langverwachte functie en voelt eindelijk modern

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen