Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Samsung brengt 108 megapixelcamera naar de Galaxy A-serie’

Het lijkt erop dat Samsung de 108 megapixelcamera naar de goedkopere Galaxy A-lijn brengt. Mogelijk gebeurt dat volgend jaar al. Dat is behoorlijk opmerkelijk, aangezien Samsung die high-end camera tot nu toe weglegde voor de Ultra-smartphones. De Galaxy A73 is straks naar verluidt het eerste budgetmodel met de sensor.

De eerste 108 megapixelcamera debuteerde op de Samsung Galaxy S20 Ultra in 2020. Sindsdien zagen we die sensor alleen nog op de Galaxy S21 Ultra, die begin dit jaar verscheen. Daar kan dus binnenkort verandering in komen, aangezien het erop lijkt dat de A-serie ook kan genieten van de extra mogelijkheden.

Samsung Galaxy A-serie met 108 megapixelcamera

Tenminste, dat schrijft The Elec op basis van eigen informatie. De Galaxy A73 wordt dan het eerste toestel met die sensor aan boord. Helaas laat de website niet weten waar die de informatie vandaan haalt. Dus we kunnen het moeilijk controleren. Echter, de site heeft een goede reputatie aangaande gelekte informatie.

Samsung Galaxy S21 ultra
Camerasysteem S21 Ultra (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Daarnaast voegt The Elec eraan toe dat de Galaxy A-lijn in 2022 optische beeldstabilisatie krijgt. Dat komt overeen met eerdere geruchten over de nieuwe toestellen. Er wordt geen woord gerept over het model van de camerasensor, dus het kan zijn dat het een ietwat andere sensor is dan die van de Samsung Galaxy S21.

Voor- en nadelen van de camerasensor

Camerasensoren van 108 megapixel maken mooiere foto’s op een klaarlichte dag en in volledige resolutie, maar de bestanden zijn dan ook groter. Bovendien kunnen er wat problemen opduiken wanneer je foto’s in het donker maakt. Maar Samsung introduceerde eerder al pixeltechnologie die meerdere pixels samenvoegt voor meer detail in dat soort situaties.

Samsung lacht om Apple en komt zelf met 90Hz laptop-schermen

Foto’s schieten in een hogere resolutie resulteert ook vaak in langere verwerktijden. Soms duurt het tot twee seconden voordat de foto gemaakt is; en in die tijd moet je je handen stilhouden. Heel erg is die korte vertraging niet. Echter, midrange smartphones hebben vaak processors die minder krachtig zijn, dus het kan zijn dat de verwerktijd op de Samsung Galaxy A73 toeneemt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Elec

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!