Samsung lacht om Apple en komt zelf met 90Hz laptop-schermen

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Toen Apple eerder deze week de 120Hz-feature introduceerde voor de iPhone 13 kon Samsung het niet laten een geintje te maken op social media. Terecht, want het bedrijf biedt diezelfde functionaliteit al jaren aan. En nu gaat het zelfs nog een stap verder.

Waar een hogere ververssingssnelheid voornamelijk succesvol is geworden op smartphones, lijkt Samsung de technologie ook op andere apparaten toe te willen passen. Het bedrijf is namelijk begonnen met de massaproductie van OLED-panelen voor laptops. En ja, ook deze zijn voorzien van een hogere verversingssnelheid.

Samsung tilt laptop naar een hoger niveau

Samsung Display beloofde het eerder al, maar voegt nu daad bij woord. Het Zuid-Koreaanse bedrijf start met de massaproductie van een nieuwe generatie OLED-schermen voor laptops. Deze beeldschermen zijn voorzien van een inmiddels geliefde smartphone-funcitonaliteit: een verversingssnelheid van 90Hz. Een feature die volgens Samsung Display ‘de consument veel meer mogelijkheden aanreikt voor het consumeren van high-performance content’.

Het is overigens niet zo dat de beeldschermen die geproduceerd zijn op de plank blijven liggen. De eerste exemplaren zullen onderdak vinden in een aantal nieuwe 14-inch laptops van het merk ASUS. Volgens Vice General Manager Y.C. Chen heeft het bedrijf die beslissing niet zomaar genomen. “De vraag naar laptops stijgt nu thuiswerken en op afstand studeren de norm is geworden. OLED-beeldschermen kunnen ervoor zorgen dat consumenten het maximale uit hun product halen.’ Dat geldt volgens het bedrijf niet alleen voor zakelijke doeleinden, maar ook voor het spelen van games of het streamen van content.

Een grote stap vooruit

Iedereen die de laptopmarkt een beetje in de gaten heeft gehouden zal niet heel erg verrast worden door dit bericht. Samsung Display maakte in januari al bekend dat de OLED-schermen met 90Hz in productie zouden gaan. Al was destijds nog niet bekend welke merken ermee aan de haal zouden gaan.

Samsung Galaxy S21-gebruikers nu al aan de slag met Android 12

OLED-schermen zijn al jaren een succes in laptops die aan de top van de mark staan. Met deze recente ontwikkeling, die toch als een grote stap vooruit wordt gezien, worden nu ook goedkopere modellen voorzien van de technologie. En dat is voor de consument alleen maar dikke winst te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen