Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 15 sep 2021

Microsoft laat je nu inloggen zonder jouw wachtwoord

Inloggen zonder wachtwoord? Het is nu mogelijk bij jouw Microsoft-account. Het bedrijf ziet een toekomst zonder inloggen.

Waarschijnlijk heb je ontzettend veel verschillende accounts op het internet. Je hebt natuurlijk jouw e-mail, winkelt bij verschillende online shops en dan maak je ook nog gebruik van verschillende online services zoals Spotify en Game Pass. Je hebt dus ook enorm veel wachtwoorden, want het is niet veilig om voor elk profiel hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Microsoft komt nu met een oplossing.

Inloggen zonder wachtwoorden

Natuurlijk kun je een wachtwoordmanager gebruiken om al jouw passwords te onthouden en automatisch in te voeren. Zo kunnen hackers niet heel veel met je inloggegevens. Toch kan het nog makkelijker laat Microsoft ons nu zien.

Het bedrijf maakt het nu mogelijk om voor haar services in te loggen zonder een wachtwoord. Microsoft-accounts zijn nu te open via de Microsoft Authenticator, Windows Hello, een veiligheidssleutels of een SMS/e-mail verificatiecode.

Microsoft werkt er al jaren aan

Het nieuws komt niet uit het niets. Microsoft werkt al jaren aan een toekomst zonder wachtwoorden. De coronacrisis heeft dit proces echter versneld. We werken nu thuis en we maken veel meer gebruik van digitale programma’s als Teams. Bovendien lijkt ook het aantal cyberaanvallen toe te nemen waarbij wachtwoorden worden buitgemaakt. Door in te loggen zonder password zijn jouw accounts ook nog een keer veiliger.

Het is een nieuwe mijlpaal voor het bedrijf. Het maakte eerder al Windows 10 wachtwoordloos en dus nu ook de Microsoft-accounts.

Zo pas je het toe

Het is niet moeilijk om zonder wachtwoord in te loggen. Om dit mogelijk te maken moet je de Microsoft Authenticator app installeren en die linken aan jouw persoonlijke Microsoft-account. Als je dat gedaan hebt ga je naar account.microsoft.com en ga je naar geavanceerde veiligheidsinstellingen. Daar moet je wachwoordloze accounts instellen in de veiligheidssectie. Vanaf dat moment kun je via de app op je mobiele telefoon inloggen. Mocht het niet bevallen, dan kun je via hetzelfde manier ook weer terugstappen op het oude systeem.

Reageer op artikel:
Microsoft laat je nu inloggen zonder jouw wachtwoord
Sluiten