Auto op benzine is vanaf 2035 niet meer welkom in New York

Elektrische auto's Jeroen Kraak 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische auto heeft de toekomst en zeker in New York. Vanaf 2035 kun je daar geen benzineauto meer kopen.

Veel landen worstelen met de opwarming van de aarde en dus de CO2-uitstoot. Om die te beperken zijn verschillende maatregelen nodig. De Amerikaanse staat New York heeft al een beslissing genomen voor zichzelf. Vanaf 2035 kun je daar geen benzineauto meer kopen, meldt Ars Technica.

De toekomst van de elektrische auto

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt. Ondanks veel voordelen, zijn er natuurlijk ook nog nadelen. Zo zijn ze duurder in aanschaf en hebben de meeste nog niet zo’n grote actieradius als een benzinevariant. Toch lijkt dat steeds meer te veranderen. Zo hebben verschillende merken als Volkswagen en Tesla al goedkopere varianten aangekondigd en zullen andere merken in de toekomst volgen. Als elektrische auto’s meer mainstream worden zullen ook de productiekosten omlaaggaan.

Over 14 jaar ziet het wagenpark op verschillende plaatsen in de wereld er anders uit en dus ook in New York. Met de nieuwe maatregel hoop de Amerikaanse staat de uitstoot met 35 procent te verminderen. Dat moet helpen met het behalen van de klimaatdoelen van New York. In totaal moet in 2050 de uitstoot met 85 procent verminderd zijn.

De omslag maken

Overigens blijft het niet alleen alleen bij gewone benzineauto’s ook bedrijven moeten over op de elektrische auto of vrachtwagen, al hebben deze iets langer de tijd. In 2045 moet die omslag gemaakt zijn.

Om de aanschaf van elektrische auto’s interessant te maken, moet er natuurlijk wel een goede infrastructuur zijn. Daarom investeert New York ook in laadstations op verschillende plaatsen zoals appartementen, supermarkten en parkeerplaatsen.

Overigens is New York niet de eerste Amerikaanse staat met zulke wetgeving. Eerder kwamen California en Massachusetts al met een zelfde soort besluit om de verkoop van benzineauto’s.

Ook Europa komt aan de beurt

Ook in Europa lijkt eenzelfde soort golf aan de gang om over te stappen naar elektrische auto’s. Ons continent wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn en de kosten van elektrische auto’s verlagen. Ook de Europese Commissie wil graag de verkoop van benzineauto’s in 2035 verbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen