Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla wil in 2023 een goedkope elektrische auto lanceren zonder…stuur?

Tesla heeft al vaker de wens uitgesproken een goedkopere elektrische auto op de markt te brengen. Toch heeft het bedrijf die wens nog niet in vervulling kunnen brengen, maar lijkt CEO Elon Musk er wel degelijk klaar voor te zijn.

Tegenover medewerkers laat de Tesla CEO weten dat een goedkopere elektrische auto in 2023 moet gaan verschijnen. Al hebben die medewerkers elkaar waarschijnlijk wel vreemd aangekeken bij de aankondiging. Musk liet namelijk ook weten dat het nieuwe model op de markt moet komen zonder…stuur. Sorry?

Elektrische auto zonder stuur

Er zijn veel verschillende auto’s op de weg. De één heeft cruise control, de ander heeft een panorama dak en een derde zit aan elkaar vastgeplakt met ducktape. Maar over het algemeen kunnen we zeggen dat alle auto’s wel iets met elkaar gemeen hebben: ze zijn allemaal voorzien van een stuur. Tesla CEO Elon Musk lijkt daar verandering in te willen brengen.

Tegenover zijn medewerkers laat de CEO weten dat er in 2023 een elektrische auto op de markt moet verschijnen van $25.000. Door deze nieuwe prijsklasse kunnen veel meer consumenten te stap maken richting de voertuigen van het bedrijf en optimaal genieten van de technologie die daarbij komt kijken. Sterker nog: om mensen de beste indruk te geven wil Elon Musk de nieuwe Tesla volledig autonoom maken. Om die reden vroeg hij dan ook aan zijn medewerkers:

Tesla Roadster, Model Y, Model S en meer

Tesla en Elon Musk zijn lekker bezig. Eerder deze week werd bijvoorbeeld bekend dat de tweede Roadster ook in 2023 het daglicht moet gaan zien, nadat hij sinds 2017 al meerdere keren is uitgesteld. Verder is de Tesla Model Y verschenen in Nederland en krijgen bezitters van een Model S een prettiger verrassing.

Tesla voorziet Model S van imposante update: alles wat je moet weten

Ben je nu benieuwd wat die verrassing precies inhoud? Lees dan zeker even het artikel dat we erover hebben geschreven via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!