Android-apps gebruiken op je Xbox: Microsoft lijkt het mogelijk te maken

Apps Wesley Akkerman 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Microsoft ondersteuning voor Android-applicaties mogelijk wil maken voor Xbox. Dat blijkt uit een online winkelpagina. Dat Microsoft dergelijke apps naar Windows 11 wil brengen, is inmiddels duidelijk. Maar dat de softwaregigant dezelfde ondersteuning in petto heeft voor Xbox, komt als een verrassing.

De website XDA Developers spotte de app Windows Subsystem for Android in de Windows Store. Dit is een app die je nu alvast kunt downloaden, als je dat wil. Let wel op, want na het opstarten werkt de app helaas nog niet. Het enige wat je ziet, is een zwart scherm. Maar dat is niet het meest interessante aan de app.

Android-apps op Xbox?

Op de winkelpagina vind je namelijk de minimale systeemeisen voor de app. Zo heb je Windows 10-versie 22000.0 of hoger nodig. En anders kun je ook uit de voeten met een Xbox One. En dat is opvallend, aangezien Microsoft nog geen wordt gerept heeft over ondersteuning voor Android-apps op Xbox.

Android op Xbox
Android op Xbox? (Afbeelding: Microsoft Store, bewerking: Wesley Akkerman)

De vraag is nu: hebben we te maken met een bevestiging of is dit simpelweg een placeholder? Er hoort nog een kanttekening bij dit nieuws. De app is nog niet geschikt voor extern gebruik en staat in de Microsoft Store voor medewerkers. Het kan dus zijn dat Microsoft er simpelweg mee experimenteert, momenteel.

Zo’n zet biedt kansen

Maar wat zou dit experiment kunnen opleveren? Mocht Microsoft inderdaad Android-apps uitbrengen op Xbox, dan biedt dat kansen. Zo kunnen er wellicht meer games naar het platform komen. Daarnaast vinden ook apps voor streamingdiensten hun weg naar het platform, die tot op heden niet beschikbaar zijn op Xbox.

Wat er precies aan de hand is, is niet helemaal duidelijk. Maar dat Microsoft experimenteert, is wel een zekerheid. Of dit daadwerkelijk iets gaat opleveren, dat valt te betwisten. Mogelijk geeft het bedrijf hier snel meer duidelijkheid over. En anders moeten we het doen met de onbenutte mogelijkheden van zo’n toevoeging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen