Speel straks de nieuwste next-gen games op je oude Xbox

Games Jelle van Es 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je nu een Xbox One hebt, dan loop je een beetje achter de feiten aan. Zeker wanneer er in de toekomst games gaan uitkomen die alleen voor de Series X uitkomen. Toch is er nu goed nieuws.

Je Xbox One verkopen op Marktplaats en daarna een Series X kopen is een optie. Maar daar krijg je niet veel geld voor. Gelukkig krijgt de spelcomputer dit najaar toegang tot Cloud Gaming. En daarmee kun je de nieuwste games streamen.

De nieuwste games op je oude Xbox One

Het nieuws van de cloud gaming op de Xbox One werd tijdens de Gamescom-persconferentie van Microsoft bekendgemaakt. Tijdens deze feestdagen wordt de functie uitgerold. Wanneer je dan zo’n oude spelcomputer hebt en een actie Game Pass Ultimate-abonnement hebt, dan kun je gebruik maken van de functie. Het grote voordeel is dat je dan direct vanuit de cloud je game kunt spelen. Dat kan ook op de Series X. Handig wanneer je geen ruimte op je hardeschijf hebt. Maar op de Series X is het handiger om de games te installeren, om op die manier ben je wel beperkt tot een 1080p resolutie met 60 fps.

Dat is voor de oude Xbox One meer dan voldoende. En zodoende kun je dit najaar dus games gaan spelen die enkel op de Series X beschikbaar zijn. Op dit moment moet je daarbij dan denken aan titels als Flight Simulator of The Medium. En in de toekomst zullen daar nog meer games bijkomen. Daarmee is het dus ook een perfecte spelcomputer om op een extra kamer neer te zetten. Met een extra abonnement kun je dan makkelijk in één huishouden multiplayer games zoals Gears gaan spelen.

Al op de smartphone

Ergens is het wel gek dat de functie pas later komt. Op dit moment kun je met de Xbox Game Pass Ultimate al games streamen naar je smartphone, laptop en tablet. Je zou denken dat men het juist eerst met hun spelcomputers zou gaan doen en daarna dus pas op de andere platformen. Toch is dit mooi nieuws en kunnen in de toekomst meer gamers op een toegankelijke manier hun favoriete games spelen. Zeker wanneer je de spelcomputer met de kabel hebt aangesloten is dat echt een voordeel. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Xbox Cloud Gaming is vanaf deze datum beschikbaar voor iOS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen