Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

PlayStation Now: deze klassieke pareltjes komen naar de dienst

PlayStation Now is Sony’s antwoord op wat de Xbox Game Pass van Microsoft is. Het voordeel aan de service is dat je toegang hebt tot een grote bibliotheek en games gelijk kunt streamen. En als het dan bevalt, dan is het mogelijk ze te installeren en dan te spelen.

Hoewel PlayStation Now niet zo sterk is qua aanbod als hetgeen dat Microsoft biedt, komen er toch regelmatig toffe games op uit. En binnenkort kun je aan de slag met een aantal absolute klassiekers.

Klassieke games op PlayStation Now

Het gaat om een aantal games in de Final Fantasy-reeks die hun weg naar PlayStation Now gaan vinden. Ideaal dus als je de games nog niet hebt gespeeld of het leuk vindt om ze nog een keer te beleven. De service is beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 5, maar ook via de pc. In dat laatste geval kun je enkel streamen, bij de andere twee platformen is het mogelijk de games ook te installeren. Vanaf 7 september kun je aan de slag gaan met de eerste game. Het gaat daarbij om de absolute klassieker Final Fantasy VII. Een game die ook leuk is om te spelen wanneer je de Remake hebt beleefd. Op die manier zie je goed waar de verschillen zitten.

Final Fantasy VIII Remastered
Final Fantasy VIII Remastered (Afbeelding: Square Enix)

Volgende maand verschijnt de tweede game op PlayStation Now. Het gaat om Final Fantasy 8 Remastered, een titel die dus voorzien is van een kleine upgrade en daardoor net iets beter te spelen is op de grote televisie. Op 5 oktober kun je er mee aan de slag. Een game die nooit de liefde heeft gekregen als het zevende deel, maar alsnog genoeg toffe elementen kent. Final Fantasy 9 is de volgende game en verschijnt op 9 november. Het was één van de laatste grote games die op de originele PlayStation verscheen.

PlayStation 2-games

Daarmee houdt het Final Fantasy-feest op PlayStation Now nog niet op. In december kun je namelijk aan de slag gaan met Final Fantasy X en Final Fantasy X-2 HD Remaster. Games die oorspronkelijk op de PlayStation 2 verschenen, maar een mooi nieuw likje verf hebben gekregen. Dat geldt ook voor Final Fantasy 12: The Zodiac Age. De laatste game in dit rijtje verschijnt op 4 januari 2022.

PlayStation Now is vanwege deze vijf games de moeite waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!