Xiaomi stopt indrukwekkende specificaties in nieuwe goedkope smartphone

Smartphones Wesley Akkerman 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi heeft een nieuwe versie van de Redmi 10 gepresenteerd met indrukkwekkende specs voor de Indiase markt, genaamd de Redmi 10 Prime. Deze versie van de smartphone biedt bijna dezelfde specs aan als z’n broer die wereldwijd verkrijgbaar is. Onder de motorkap verandert er bijvoorbeeld niet zo heel veel.

Dat betekent dat er nog steeds een Mediatek Helio G88-processor aanwezig. Die wordt vergezeld door 4 tot 6 GB aan werkgeheugen en 64 tot 128 GB aan opslagruimte. Je kunt de opslagruimte eventueel uitbreiden met een micro-sd-kaart. Achterop zit er een cameramodule die beschikt over in totaal vier sensoren.

Dit is de Xiaomi Redmi 10 Prime

Die module heeft een hoofdsensor van vijftig megapixel, evenals aanvullende sensoren van acht, twee en twee megapixel. In vergelijking met de Redmi 9 Prime is dit een behoorlijke vooruitgang: die had een dertien megapixelcamera. De andere drie sensoren zijn respectievelijk een ultragroothoeklens en een macro- en dieptecamera.

Xiaomi Redmi 10 Prime
Xiaomi Redmi 10 Prime (Afbeelding: Xiaomi)

Aan de voorkant zit een selfiecamera van acht megapixel. Die zit in het lcd-scherm van 6,5 inch, die een fhd+-resolutie heeft. De verversingssnelheid bedraagt 90 Hertz, maar de standaard videosnelheid blijkt steken op 60 Hertz. Verder is er een accu met een vermogen van 6.000 mAh (1.000 mAh meer dan in de voorganger, wat overigens de enige verandering is).

Prijs en beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi 10 Prime met 4 GB ram en 64 GB rom kost omgerekend 144 euro, exclusief btw. De versie met 6 GB ram en 128 GB rom kost bijna 166 euro, eveneens zonder btw. De telefoon is vanaf 7 september aanstaande te koop, in India, via Amazon, de officiële Mi-website en de verschillende Mi-winkels.

Tot slot kondigt Xiaomi de Redmi Earbuds 3 Pro aan. De draadloze oordoppen bieden ondersteuning aan voor de aptX Adaptive-codec. De doppen hebben allebei een accu van 43 mAh, terwijl de case over 600 mAh beschikt. De doppen zelf gaan tot zeven uur mee, maar met het doosje erbij kom je uit op tot dertig uur luisterplezier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Android Authority

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen